
8
מנות
זמן הכנה:
20 דק'
20 דק'
זמן הכנה כולל:
2 שעות ו20 דק'
2 שעות ו20 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
מצרכים
עיסת דג
- 1 קילו דג קרפיון טחון
- 2 כפיות מלח
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית פלפל לבן (או שחור) + עוד לפי הטעם
- 3 ביצים
- 1 כוס קמח מצה או פירורי לחם
- 1 בצל מאודה בשמן, טחון בבלנדר מוט (ניתן להמיר בבצל חי מגורד בפומפיה דקה)
- 1/2 כוס מים
מי בישול
- 1 ליטר מים
- 1 כף מלח
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית + עוד לפי הטעם פלפל שחור
- 2 גזרים
- 2 בצל לבן
אופן ההכנה
1.
בקערה בינונית מערבבים את כל מצרכי עיסת הדג במשך 5 דקות (חשוב כדי שהדג יפריש חלבון שיתרום לאווריריות הקציצה).
2.
בסיר גדול מרתיחים את המים.
3.
מוסיפים את המלח, סוכר, פלפל, גזרים ובצלים.
4.
עם ידיים רטובות יוצרים קציצות מהעיסה / או שופכים את העיסה לתוך נייר אפיה, לגלגל כמו רולדה ולקשור את הצדדים כמו סוכריה.
5.
לאחר הכנת הצורה הרצויה מעיסת הדג, מכניסים למי הבישול הרותחים ומבשלים במשך שעה וחצי.
טיפים + וריאציות:
- ניתן להוסיף ביצה קשה מעוכה לעיסת הדגים.
- ניתן להזמין עורות מחנות הדגים ולבשל במים יחד עם התבלינים. מתקבל רוטב סמיך שמתקשה במקרר ונקרא "פישיוך"
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!