האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

גפילטע פיש (קרפיון ממולא)

8

מנות

זמן הכנה:
20 דק'
זמן הכנה כולל:
2 שעות ו20 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

מצרכים

עיסת דג
  • 1 קילו דג קרפיון טחון
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית פלפל לבן (או שחור) + עוד לפי הטעם
  • 3 ביצים
  • 1 כוס קמח מצה או פירורי לחם
  • 1 בצל מאודה בשמן, טחון בבלנדר מוט (ניתן להמיר בבצל חי מגורד בפומפיה דקה)
  • 1/2 כוס מים
מי בישול
  • 1 ליטר מים
  • 1 כף מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית + עוד לפי הטעם פלפל שחור
  • 2 גזרים
  • 2 בצל לבן

אופן ההכנה

1.

בקערה בינונית מערבבים את כל מצרכי עיסת הדג במשך 5 דקות (חשוב כדי שהדג יפריש חלבון שיתרום לאווריריות הקציצה).

2.

בסיר גדול מרתיחים את המים.

3.

מוסיפים את המלח, סוכר, פלפל, גזרים ובצלים.

4.

עם ידיים רטובות יוצרים קציצות מהעיסה / או שופכים את העיסה לתוך נייר אפיה, לגלגל כמו רולדה ולקשור את הצדדים כמו סוכריה.

 

5.

לאחר הכנת הצורה הרצויה מעיסת הדג, מכניסים למי הבישול הרותחים ומבשלים במשך שעה וחצי.

טיפים + וריאציות:

  • ניתן להוסיף ביצה קשה מעוכה לעיסת הדגים.
  • ניתן להזמין עורות מחנות הדגים ולבשל במים יחד עם התבלינים. מתקבל רוטב סמיך שמתקשה במקרר ונקרא "פישיוך"

מתכונים נוספים

סלמון ברימון וסומאק עם לימונים צרובים

פסטה פאייה במחבת אחת

טרטר טונה עם קריספי וון-טון בדבש ושומשום

דג מושט בתיבול מושלם

החריימה של האשכנזים

דג סלמון חגיגי ברוטב ויניגרט תפוזים

בלילת טמפורה

סופגניית סלמון מעושן

סופגניית טונה ונבטי אלפלפא

סופגניית מוס סלמון ושבבי בצל

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן