
6
מנות
זמן הכנה:
5 דק'
5 דק'
זמן הכנה כולל:
48 שעות
48 שעות
רמת קושי: קלה
פרווה
גרבלוקס היא דרך פשוטה להכנת לוקס – סלמון כבוש בבית, ולא תאמינו כמה זה קל! התוצאה שמתקבלת היא ברמה גבוהה ואיכותית הרבה יותר מהגרסה הקנויה, וזה כל כך כיף שיש גרבלקס מפנק לארוחת בוקר לצד ביצים, בסנדוויץ', בפסטה, או אפילו כנשנוש פשוט באמצע היום.
שיטה זו של בישול נקראת כבישה, שבה המלח והסוכר "מבשלים" את הדג לאורך זמן.
שימו לב שחשוב להשתמש בנתח סלמון טרי מאוד, ולא קפוא!
מצרכים
- 340 גרם פילה סלמון טרי, ללא עור
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס מלח גס
- 1 חופן פטרוזיליה טרייה, כוסברה או שמיר (או שילוב ביניהם)
- קליפה ומיץ מלימון אחד
- 2 כפות גרגרי פלפל שחור שלמים
אופן ההכנה
1.
מניחים חצי מכמות הסוכר והמלח בתחתית של תבנית אפייה (או כל כלי זכוכית או קרמיקה).
מניחים את הדג מעל ומפזרים מעל הדג את החצי הנותר של הסוכר והמלח ואת שאר המצרכים.
2.
מכסים בניילון נצמד ומניחים מעל חפץ כבד מאוד כדי ללחוץ את הדג (אידיאלי להשתמש בלבנה גדולה, אך ניתן להשתמש גם בסיר מלא במים וכו).
מניחים במקרר ל-2 עד 4 ימים.
3.
שוטפים את הדג ופורסים לפרוסות דקות.
זיסי היא שפית ומפתחת מתכונים, ובעלת BRUNCH, פוד טראק בוטיקי בהרי ירושלים.