האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

גרנולה ביתית דלת שומן

9

מנות

זמן הכנה:
12 דק'
זמן הכנה כולל:
37 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

אחרי שתכינו בעצמכם גרנולה ביתית לא תחזרו לעולם אל הגירסה הקנויה…

מצרכים

גרנולה
  • 4 ½ כוסות שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר להכנה מהירה)
  • 1/3 כוס שקדים פרוסים
  • 2 כפיות קינמון
  • ½ כפית מלח (לא חובה)
  • ¼ כוס סירופ מייפל
  • ¼ כוס מיץ תפוחים
  • 1 כף שמן קנולה
  • ½ כוס צימוקים
הגשה
  • 1 כוס חלב דל שומן, לכל סועד
  • פירות יער טריים (לא חובה)

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

2.

בקערה נפרדת, מערבבים את סירופ המייפל, מיץ התפוחים והשמן. יוצקים מעל לתערובת הקווקר ומערבבים היטב.

3.

משטחים את התערובת בשכבה אחידה על גבי תבנית בגודל 30 על 38 ס"מ. אופים 25 דקות, ומערבבים פעמיים במשך זמן האפיה.

4.

מצננים את התערובת בתבנית , ואז מוסיפים את הצימוקים.

5.

מאחסנים את הגרנולה בקופסה אטומה.

6.

להגשה: בקערה קטנה שמים חצי כוס גדושה גרונלה, ושופכים מעל כוס חלב. מפזרים מעל פירות טריים, אם רוצים.

הצעת הגשה: מחליפים את החלב עם גביע אחד של יוגורט דל קלוריות .

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

גרנולה עם שמן זית סילאן וסומאק

גרנולה ביתית בריאה

תגובות

  1. לאה17:1113/02/2025
    מתכונים מאד מרשימים
  2. שרה14:3613/02/2025
    אפשר להמיר לחלב רגיל?
    • מערכת מניו19:2213/02/2025
      בהחלט. אנחנו רשמנו חלב דל שומן כדי לשמור על המתכון מעט דיאטטי:) חלב רגיל יעבוד כאן מצוין!
  3. ציפי מיכאלי12:4813/02/2025
    היי האם אפשר דבש במקום מייפל? האתר יפה מאוד!
    • מערכת מניו19:1113/02/2025
      כן, אפשר להחליף את המייפל בדבש, אך קחי בחשבון שהדבש ייתן לגרנולה טעם עשיר יותר ומרקם דביק מעט. אם הדבש שאת משתמשת בו סמיך מאוד, אפשר לחמם אותו מעט כדי שיתערבב טוב עם שאר המרכיבים.

הוספת תגובה

דילוג לתוכן