
7
כוסות
10 דק'
55 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
חלמתי על גרנולה עם סומאק, ומצאתי אחת באתר Food52. גיליתי שהגרסה ההיא בכלל הייתה התאמה של מתכון אחר לגרנולה עם מייפל ושמן זית, אז החלטתי לקחת את זה צעד נוסף קדימה – ולהכין גרנולה עם שמן זית, סילאן וסומאק, שניים מהמוצרים הישראליים האהובים עליי.
וזה באמת המתכון לגרנולה הכי טובה שיש – וקל לשנות אותה ולהתאים לטעמכם האישי. אפשר לבחור את האגוזים האהובים עליכם ולהוסיף פירות יבשים אחרי שהגרנולה מתקררת. הגרנולה נשמרת מעולה באיחסון לכמה חודשים – אבל קשה לי להאמין שתצליחו להשאיר אותה כל כך הרבה זמן בלי לאכול אותה !
תוספת חלבון הביצה בסוף אינה חובה, אבל היא עוזרת לגרנולה להתגבש לצ'אנקים.
מצרכים
- 3 כוסות שיבולת שועל גסה
- 1 כוס פקאן טבעי קצוץ גס
- 1 כוס פיסטוקים קלופים טבעיים
- 1 כוס גרעיני חמנייה קלופים טבעיים
- 1 כוס פתיתי או שבבי קוקוס לא ממותקים
- 1 כפית מלח גס (ועוד לפי הטעם)
- 1 כפית סומאק
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר דחוס
- 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
- 1/2 כוס סילאן של ג'יימי גלר
- 1 חלבון ביצה, טרוף היטב (אופציונלי )
- 3/4 כוס פירות יבשים (אופציונלי)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
בקערה גדולה מערבבים יחד שיבולת שועל, פקאן, פיסטוקים, גרעיני חמנייה, קוקוס, מלח, סומאק וסוכר חום.
יוצקים מעל את שמן הזית והסילאן, ומערבבים היטב עד שהתערובת מצופה באופן אחיד.
טורפים את חלבון הביצה עד לקבלת קצף קל, מוסיפים לתערובת הגרנולה ומערבבים בעדינות.
משטחים את התערובת בשכבה אחידה על גבי התבנית המרופדת ומעבירים לתנור.
אופים במשך 45 דקות, תוך ערבוב עדין מידי פעם, עד שהגרנולה מזהיבה ונעשית פריכה.
מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין. לאחר מכן שוברים את הגרנולה לחתיכות גסות או לפירורים קטנים, לפי ההעדפה.
אם מוסיפים פירות יבשים, מערבבים אותם לאחר שהתערובת התקררה.
אחסון : בכלי אטום
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!