
4
מנות
15 דק'
35 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
הדג המרוקאי המסורתי הזה מוגש לעיתים קרובות כמנה ראשונה בשבת, אך הוא מעולה גם כארוחת ערב טעימה וקלה במהלך השבוע. דג מרוקאי הוא חריף, וזה טוב! שכן נמצא כי חריפות עשויה להאיץ מעט את חילוף החומרים. עם זאת, ניתן לוותר על הפלפל החריף אם מעדיפים מנה פחות חריפה. בגרסה זו הכנו מצע של גרגרי חומוס וכוסברה עם פלפלים חריפים, אך אפשר להניח תחת הדג עלי קייל, מנגולד, חצילים או כל ירק אחר שמתחשק .
מצרכים
- 2 כפות שמן זית
- 1 פלפל אדום, פרוס דק
- 1 פלפל צ'ילי, קצוץ דק (אופציונלי)
- 2 שיני שום שלמות, מעוכות
- 1 צרור כוסברה עם גבעולים, קצוצה גס
- 1 קופסה (425 גרם) גרגרי חומוס משומרים, מסוננים ושטופים
- 1 כפית מלח גס, מחולקת
- פלפל שחור גרוס טרי
- 4 פילטים של דג (למשל, סלמון או לוקוס, אך כמעט כל דג יתאים)
- 1 כף פפריקה
- 2 לימונים, פרוסים
- 4 כוסות קוסקוס מחיטה מלאה, מבושל (ניתן להחליף בקינואה)
- לקישוט: כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
בסיר סוטאז' שמתאים לתנור, רצוי מסיר ברזל יצוק, מחממים כף שמן אחת על אש בינונית.
מקפיצים את הפלפלים והשום במשך כ-5 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך.
מוסיפים את הכוסברה ואת גרגרי החומוס ומבשלים עוד 5 דקות נוספות.
מפזרים מעל חצי מכמות המלח והפלפל.
מתבלים את הדג במלח ופלפל, ומניחים את הדג מעל הירקות.
מערבבים כף שמן נוספת עם הפפריקה ו-2 כפות מים, ומזלפים את התערובת מעל הדג כך שתכסה אותו היטב.
מכניסים לתנור תחת גריל עליון למשך כ-10 דקות, עד שהדג מבושל היטב ומשחים.
מוציאים מהתנור, סוחטים לימון מעל המנה ומקשטים בכוסברה טרייה.
מגישים עם קוסקוס מוכן או קינואה.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר