האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

החריימה של האשכנזים

5

מנות

זמן הכנה:
5 דק'
זמן הכנה כולל:
25 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

אז אמנם לא מדובר כאן במתכון האותנטי כמו שהוא מופיע בעדה המקורית שלו, אבל זאת הגירסה שלי והתוצאה מעולה!

מצרכים

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 3 עגבניות, חתוכות לקוביות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 1/2 פלפל חריף, חתוך (אם אוהבים חריף יותר - ניתן להוסיף עוד)
  • 4 שיני שום חתוכות
  • 1 קופסת רסק עגבניות קטנה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כף פפריקה מרוקאית בשמן
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית גריל דג
  • מספר עלי כוסברה קצוצים
  • 800 גרם פילה סלמון

אופן ההכנה

1.

בסיר בינוני / מחבת עמוקה מחממים את השמן.

מוסיפים את הירקות החתוכים ומטגנים במשך כמה דקות עד להתרככות.

2.

מוסיפים את רסק העגבניות, הסוכר, והתבלינים ומערבבים.

3.

מוסיפים את הדג ומבשלים במשך 15 דקות.

אם מגישים בליל שבת, כדאי לא להשים ישירות על הפלטה כשמחממים אלא עם 2 סכיני נירוסטה מתחת, כדי שהדג לא יתייבש.

מתכונים נוספים

סלמון ברימון וסומאק עם לימונים צרובים

פסטה פאייה במחבת אחת

טרטר טונה עם קריספי וון-טון בדבש ושומשום

דג מושט בתיבול מושלם

גפילטע פיש (קרפיון ממולא)

דג סלמון חגיגי ברוטב ויניגרט תפוזים

בלילת טמפורה

סופגניית סלמון מעושן

סופגניית טונה ונבטי אלפלפא

סופגניית מוס סלמון ושבבי בצל

תגובות

  1. תהילה12:0704/03/2025
    נראה טוב!
  2. מירי21:1926/01/2025
    היי תודה זה נראה מעולה יש בזה הרבה רוטב? אני רוצה לדעת אם מתאים גם לסעודה שלישית...
    • מערכת מניו13:3927/01/2025
      כן, יש במתכון הזה הרבה רוטב, עלול להיות בעייתי לחמם לסעודה שלישית. ניתן להגיש גם בטמפרטורת החדר, אך מומלץ יותר להגיש חם בליל שבת או בשאר ימות השבוע.

הוספת תגובה

דילוג לתוכן