
מנות
45 דק'
2 שעות ו55 דק'
רמת קושי: בינונית
בשרי
זה המתכון שלי לסיר של השמחות , והוא כולל גם טריק לכרוב במיקרוגל שמקצר את התהליך.
לא מדובר כאן בעוד כרוב ממולא חסר טעם (ואכלתי כאלה, תאמינו לי) – במתכון הזה מככב שילוב של מתוק – חריף – מלוח.
הסבתא ההונגריה שלי כנראה מתהפכת בקבר על התבלינים שאני מוסיפה. סורי סבתא, אני הונגרייה עם חוש טעם של מרוקאית:)
מצרכים
- 1 ראש כרוב גדול
- 700 גרם עוף טחון טרי או מופשר
- 1 בצל מגורד על פומפיה גסה, מטוגן
- 1/2 1 כוסות אורז מבושל (= 2 כוסות חד"פ)
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 2 כפות אבקת מרק עוף
- מלח ופלפל , לפי הטעם
- 1 כפית תבלין גריל עוף
- 3 שיני שום מגורדות על פומפיה דקה
- 4 כפות קטשופ
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 בצל קצוץ
- 2 כפות שמן
- העלים מהכרוב שקטנים מידי למילוי
- 2 קופסאות קטנות רסק עגבניות
- 2 כפות קטשופ
- 1/2 כף פלפל שחור גרוס + עוד לפי הטעם
- מלח
- 2 כפות אבקת מרק עוף
- 1 כף אבקת מרק פטריות
- 1 כפית גריל עוף
- 2 כפות צ'ילי אדום
- 3 כפות פפריקה
- מעט כמון
- 2 כפות סילאן
- 1/2 כוס סוכר
- 3 שיני שום חתוכות
אופן ההכנה
מקפיאים כרוב גדול במשך לילה שלם.
מוציאים בבוקר שלמחרת, ומפשירים במשך כמה שעות.
(טיפ: אם אין זמן להקפיא מראש, אפשר לקחת את הכרוב כשהוא אטום בשקית כשקונים אותו (מהדרין) ולשים במיקרוגל ל10 דקות, ואחר כך לתת לו לנוח בשקית עוד 10 דקות נוספות.)
מפרידים את עלי הכרוב .
נכנסים עם סכין ועושים מעגל עמוק סביב ראש הכרוב, מה שעוזר לעלים להיפרד בקלות.
מילוי: מערבבים בקערה בינונית את כל מצרכי המילוי יחד.
רוטב: בסיר גדול מחממים את השמן .
מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים את העלים הקטנים שנשארו מהכרוב אחרי הפרדת העלים הגדולים ( אלו שלא גדולים מספיק למילוי), וממשיכים לטגן.
מוסיפים את רסק העגבניות, הקטשופ, תבלינים,סילאן, סוכר , ושום.
מוסיפים לסיר מים עד לכיסוי עלי הכרוב, מכסים ומביאים לרתיחה.
הרכבה: כשהרוטב רותח, ממלאים את עלי הכרוב:
לוקחים עלה וחותכים לו בצורת משולש קטן את החלק הקשה.
בעזרת כף שמים כמות מהמילוי בתחילת העלה (במקום החתוך) ומתחילים לגלגל כמו בלינצ'ס עם סגירה מהצדדים.
מניחים בסיר בזהירות אחד ליד השני את כל הכרובים הממולאים, ושמים לב שהצד של סגירה הוא כלפי מטה.
(אם חסר צבע לרוטב, מוסיפים עוד קטשופ או רסק עגבניות קטן. על כל רסק שמוסיפים , יש להוסיף עוד 1/4 כוס סוכר)
מבשלים כשעתיים.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!