
4
מנות
זמן הכנה
10 דק
זמן כולל
34 דק
רמת קושי: קלה
בשרי
אננס צלוי, מתוק ועסיסי, משתלב נהדר במנות מלוחות – במיוחד לצד בשרים כמו נקניקיות, עוף ובורגרים. השילוב בין המתיקות של האננס לטעמים המעושנים של הגריל יוצר ביס מושלם שאי אפשר לעמוד בפניו.
מצרכים
- 1/4 כוס מיונז (אפשר לייט)
- 1 כף חזרת
- 1 כף קטשופ
- 1 בצל סגול גדול, פרוס לטבעות בעובי כ-1/2 ס"מ
- 4 פרוסות אננס טרי עגולות, ללא ליבה, בעובי כ-1/2 ס"מ
- 2 כפות שמן זית
- 4 קציצות המבורגר בקר (כ-115 גרם כל אחת)
- 1 כף מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- 4 לחמניות המבורגר
- 4 עלי חסה רומאית
אופן ההכנה
1.
בקערה קטנה מערבבים את המיונז, החזרת והקטשופ. מניחים בצד.
2.
מחממים גריל לחום גבוה. מושחים את טבעות הבצל והאננס בשמן זית וצולים כ-3–4 דקות מכל צד, עד שהן רכות אך שומרות על צורתן. מניחים בצד.
3.
בינתיים, מתבלים את קציצות הבקר במלח ופלפל וצולים כ-8 דקות מכל צד לדרגת מדיום-רייר, או כ-12 דקות מכל צד לדרגת מדיום (או יותר לפי הטעם).
מניחים לבורגרים לנוח כ-4 דקות לפני ההרכבה.
4.
מורחים מהמיונז המתובל על תחתית כל לחמנייה. מניחים מעל חסה, בורגר, בצל צלוי ואננס. סוגרים עם החלק העליון של הלחמנייה ומגישים מיד.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!