
2
מנות
זמן הכנה:
15 דק'
15 דק'
זמן הכנה כולל:
30 דק'
30 דק'
רמת קושי: קלה
בשרי
ההמבורגרים האלה מושלמים – לא משנה אם אתם מבשלים עבור 2 או 20 אנשים, הם כל כך קלים וטעימים, ולצד עם סלט טרי ומרענן, אתם תרצו להפוך אותם לחלק מהתפריט הקבוע שלכם.
בחרו בין בשר טחון או עוף להכנת ההמבורגרים, שניהם עובדים נהדר וטעימים מאוד עם התוספת של התבלינים האהובים עלינו. השתמשו בזעתר בשביל המבורגר יותר עשבי, עם טעם אגוזי וטרי, או השתמשו בבהרט לטעמים חמים יותר, פיקנטיים ואדמתיים.
מצרכים
פאטוש
- 4 צנוניות פרוסות דק
- 5 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
- 1 מלפפון חתוך לקוביות
- 1/2 בצל סגול קטן פרוס דק
- 15 גרם עלי רוקט
- 1/4 כוס עלי נענע טריים קרועים
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
- שמן זית
- 1/2 לימון - גרידה ומיץ
- לקישוט: חתיכות פיתה קלויות, סומאק
המבורגר
- 225 גרם בשר טחון או עוף
- 1 כפית זעתר או בהרט
- שמן זית
- 4 פיתות קטנות
- לקישוט: טחינה
אופן ההכנה
1.
סלט: בקערה גדולה מערבבים את הצנוניות, עגבניות, מלפפונים, בצל, רוקט, נענע ופטרוזיליה.
2.
מתבלים עם 2 כפות שמן זית, מיץ לימון וגרידת לימון.
3.
המבורגר: בקערה בינונית מערבבים את הבשר הטחון והזעתר או הבהרט.
יוצרים 4 קציצות.
4.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת בינונית על חום בינוני-גבוה.
מטגנים את קציצות ההמבורגר כ-3 דקות עד שהן מזהיבות, הופכים ומבשלים עוד 3-5 דקות עד שהן עשויות לגמרי.
5.
מחממים את הפיתות במשך 4 דקות בתנור.
6.
הגשה: חותכים את הקצה העליון של כל פיתה וממלאים בה קציצה, סלט פתוש וזילוף טחינה, ומגישים לצד הסלט.
מקשטים את שאר סלט הפאתוש בחתיכות פיתה ומגישים עם התוספת האהובה עלייכם, כמו עוד טחינה או זילוף סומאק
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!