
4
מנות
זמן הכנה:
15 דק'
15 דק'
זמן הכנה כולל:
20 דק'
20 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
אפשר להכין את העדשים עד 3 ימים מראש. במקרה כזה ניתן לדלג על השלב האופציונלי של הכנסת התערובת למקרר. השתמשתי בתערובת של עדשים שחורות ועדשים רגילות (הבישול הוא לזמן זהה בשניהם). הכנסת התערובת למקרר מסייעת בהחזקת צורת הקציצה שלא תתפרק, אך אם מעוניינים לאכול אותה מיד, יש להפוך בזהירות רבה במחבת, עם מרית וכף יחד. אם מגישים את ההמבורגר עם גבינה, מומלץ להניח את הגבינה על הקציצה מיד לאחר שהופכים אותה לצד השני.
מצרכים
- 2 כוסות עדשים שטופות
- 3/4 כוס קוואקר דק
- 3/4 כוס קרם קוקוס
- 1 פלפל צ'ילי קצוץ, ללא גרעינים להפחתת החריפות
- 1/2 כוס בזיליקום טרי קצוץ
- 1/4 כוס אבקת שום
- 2 כפיות מלח גס
- 1 כף אבקת קארי
- 5 ביצים
- 2 כפות דבש
- 1 כף תמצית עשן טבעית
- 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1.
מניחים סיר גדול על אש גבוהה. מוסיפים את העדשים ו-6 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מכסים היטב, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהעדשים רכות, כ 15-20 דקות.
2.
בקערה גדולה מערבבים את שיבולת השועל עם קרם הקוקוס.
3.
מוסיפים את העדשים ואת שאר המרכיבים ומערבבים היטב. (מומלץ להכניס למקרר למשך לפחות חצי שעה – שלב זה אופציונלי, אך הוא יגרום להמבורגרים להחזיק את צורתם טוב יותר).
4.
יוצרים מהתערובת קציצות.
מחממים מחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים שמן זית ומחכים שיתחמם. מניחים את ההמבורגרים, משטחים מעט וצורבים במשך 2 דקות מכל צד.
הצעת הגשה: מגישים עם פיתות מיני מחיטה מלאה , ופרוסות גבינה שוויצרית / צ'דר / גאודה.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!