
8
מנות
זמן הכנה:
8 דק'
8 דק'
זמן הכנה כולל:
15 דק'
15 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
חומוס ביתי קל להכנה ושווה כל רגע. בגרסה הזו משתמשים בשום צלוי, ומגישים לצד "פיתה צ'יפס" – הדרך הטובה ביותר להשתמש בפיתות הפחות טריות שנשארו לכם מאתמול…
מצרכים
- 8 שיני שום
- 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
- 2 קופסאות שימורים (425 גרם כל אחת) של חומוס, שטופות ומסוננות
- 1/4 כוס טחינה
- 2 כפיות כמון טחון
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כפית מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי
- 4 פיתות, חתוכות לחצאים
אופן ההכנה
1.
בסיר קטן מערבבים את השום והשמן. מחממים על אש בינונית-נמוכה במשך 4–6 דקות, עד שהשום מזהיב ורך מעט. ממתינים כמה דקות שיתקרר.
2.
במעבד מזון טוחנים בפולסים את החומוס, הטחינה, הכמון, מיץ הלימון, המלח והפלפל.
תוך כדי הפעלת מעבד המזון, מוסיפים את השום והשמן ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק. אם החומוס סמיך מדי, מוסיפים כמה כפות מים.
3.
חותכים את חצאי הפיתות לרבעים ומסדרים בשכבה אחת על תבנית אפייה. מרססים בספריי שמן ואופים בתנור בחום עליון (גריל) למשך 4 דקות, עד שהן מזהיבות ופריכות. מגישים חם עם החומוס.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר