
5
מנות
זמן הכנה:
20 דק'
20 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות ו5 דק'
1 שעות ו5 דק'
רמת קושי: קלה
בשרי
מצרכים
עוף בטמפורה
- 2 חתיכות חזה עוף /או 10 שניצלים פרוסים, חתוכים לרצועות
- 1 כוס קמח
- 1/2 כוס קורנפלור
- 1 כפית סודה לשתיה (לא חובה)
- 1 כפית מיונז
- 2/3 כוס מים קרים
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- פלפל שחור
- 1 ביצה
- שמן לטיגון עמוק
רוטב חמוץ מתוק פיקנטי
- 1 כפית שמן
- 3 שיני שום
- 2 כפיות פפריקה
- 1 כף סילאן
- 1 כף טריאקי
- 1 כף רוטב סויה
- 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 1/ כוס מים
- מלח ופלפל
להגשה
- שומשום
- בצל ירוק חתוך
- מיץ לימון סחוט טרי
אופן ההכנה
1.
עוף בטמפורה: בקערה בינונית מערבבים את הקמח, קורנפלור, סודה לשתיה, מיונז, מים קרים, תבלינים וביצה עד לקבלת בלילה אחידה.
2.
מכניסים את רצועות העוף לתוך הבלילה, ומעבירים למקרר לחצי שעה.
3.
בסיר או במחבת מחממים שמן עמוק.
כשהשמן חם, מטגנים את רצועות העוף עד להזהבה.
מעבירים את העוף המטוגן למסננת נירוסטה.
4.
רוטב חמוץ מתוק: בסיר בינוני מטגנים במעט שמן את שיני השום (נזהרים שהשום לא יקבל צבע).
5.
מוסיפים את שאר מצרכי הרוטב לסיר ומערבבים.
מבשלים במשך כ-3 דקות.
6.
מוסיפים את רצועות העוף המטוגנות ומערבבים ברוטב בעדינות כדי שלא יתפרק מהטמפורה.
7.
הגשה: מעבירים את העוף לצלחת, מפזרים מעל שומשום ובצל ירוק , וסיבוב של סחיטת לימון טרי.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!