
2
מנות
10 דק'
30 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
ארוחת ערב צמחונית מושלמת למי שמחפש להפחית בצריכת הבשר או תוספת טעימה. החציל מגיע למרקם מושלם כאשר עושים חתכים בצורת שתי וערב וצולים בתנור. הדבש וזרעי השומשום מוסיפים מתיקות ופריכות. מגישים עם תוספת יפהפייה של קוסקוס וקייל.
מצרכים
- 1 חציל
- שמן זית כתית מעולה
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 לימון, גרידה ומיץ (מחולק)
- 2/3 כוס קוסקוס יבש
- 1/2 1 כפות זרעי שומשום
- 4 כפיות דבש
- 1/3 כוס גרעיני רימון
- 2 כוסות עלי קייל קצוצים
אופן ההכנה
שוטפים את החציל, חוצים אותו לאורכו ובעזרת חוד הסכין יוצרים חתכים בצורת שתי וערב בבשר החציל, מבלי לחתוך את הקליפה.
מזלפים שמן זית על החציל ומתבלים במלח ופלפל. מחממים מחבת גדולה שמתאימה לתנור על חום בינוני-גבוה. כשהמחבת חמה, מניחים את החציל עם החלק הפנימי כלפי מטה וצורבים עד להזהבה. הופכים את החציל ומכניסים את המחבת לתנור ל-10 דקות ב-220 מעלות.
בינתיים, מחממים כף שמן בסיר בינוני, מוסיפים את השום וחצי מכמות מיץ הלימון. מוסיפים כוס מים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקוסקוס, מערבבים, מכסים ומורידים מהאש.
בקערה קטנה מערבבים את זרעי השומשום והדבש. מוציאים את החציל מהתנור ומזלפים את תערובת הדבש מעל.
מפזרים גרעיני רימון על החציל.
מחזירים את המחבת לתנור ואופים לעוד 10 דקות.
מניחים את הקייל בקערה בינונית, מזלפים עליו כף שמן זית ומערבבים עם מיץ הלימון הנותר, חצי מכמות גרידת הלימון, הקוסקוס ומתבלים במלח ופלפל.
מחלקים את סלט הקייל והקוסקוס לשני צלחות, מניחים מעל את החציל הקלוי, מזלפים טחינה ומקשטים בגרידת הלימון הנותרת.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!