האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

טאג'ין טלה

8

מנות

זמן הכנה:
20 דק'
זמן הכנה כולל:
2 שעות ו50 דק'

רמת קושי: קלה

בשרי

אנחנו בטוחים שתאהבו את הטעמים של תבשיל הטלה המשלב מליחות ומתיקות, בהשראת המטבח המרוקאי. אם יש לכם טאג'ין, מומלץ להשתמש בו, אך אנחנו הכנו בסיר הולנדי / סיר ברזל יצוק רגיל והתוצאה הייתה מושלמת.

מצרכים

  • 2 כפות שמן זית, מחולקות
  • 1.5 ק"ג בשר טלה לתבשיל
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 3 גזרים, קצוצים
  • 6 שיני שום, כתושות
  • 1 כף תבלין שווארמה
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1/2 כוס תמרים מגולענים, קצוצים
  • 1 קופסה (400 גרם) גרגרי חומוס משומרים, מסוננים ושטופים
  • 1 כוס ציר עוף
  • 1 דלעת ערמונים, חתוכה לקוביות
  • להגשה ולקישוט: כוסברה טרייה וקוסקוס מחיטה מלאה

אופן ההכנה

1.

מחממים את התנור ל-150 מעלות.

 

2.

מחממים את שמן הזית בסיר כבד וגדול.

3.

מפזרים על בשר הטלה 1 כפית מלח ופלפל שחור. מוסיפים את הבשר לסיר ומשחימים אותו מכל הצדדים. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.

4.

מוסיפים לסיר את הבצל והגזר ומטגנים במשך 5 דקות.

 

5.

מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עד שהשום מפיץ ניחוח.

6.

מוסיפים את תבלין השווארמה וכפית מלח, ומערבבים כך שהבצל יצופה היטב בתבלינים.

7.

מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומבשלים עד שהרסק נמס ומתפזר בתערובת.

8.

מוסיפים את ציר העוף, התמרים, גרגרי החומוס ובשר הטלה. מערבבים היטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 90 דקות.

9.

מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים 45 דקות נוספות.

10.

מגישים על קוסקוס, מקשטים בכוסברה טרייה.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

אוזן אסאדו

סליידר לביבות תפוחי אדמה וכדורי הודו

סליידר לביבות תפוחי אדמה ופסטרמה

סליידר לביבות תפוחי אדמה וסטייק

סליידר לביבות תפוחי אדמה וקורנביף

נקניקיות עם סלסת תירס

צלעות טלה עם שום ונענע

סטייק עם רוטב נענע ורימונים

כופתא קבב עם אספרגוס ועגבניות

פסטה בולונז

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן