
מנות
זמן הכנה:
10 דק'
10 דק'
זמן הכנה כולל:
30 דק'
30 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
מצרכים
ירקות בטמפורה
- 2 כוסות קמח
- 1/2 1 כפות אבקת אפייה
- 2 כפות שמן שומשום קלוי
- 1/2 2 כוסות מים קרים מאוד
- שמן קנולה לטיגון
- 2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לעיגולים בעובי 0.6 ס"מ
- 1 בצל גדול, חתוך לפלחים בעובי 1.25 ס"מ
- 2 כוסות שעועית ירוקה, קצוצה
- 2 כוסות פרחי ברוקולי
- מלח גס
מטבל (לא חובה)
- 1/2 כוס רוטב סויה דל נתרן
- מיץ מליים אחד
- 1 כף שמן שומשום
אופן ההכנה
1.
טמפורה: בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפייה ו-2 כפות שמן שומשום.
2.
בהדרגה מוסיפים את המים הקרים מאוד וטורפים עד שהתערובת לחה וללא גושים. חשוב לא לערבב יתר על המידה.
3.
מחממים 10 ס"מ שמן קנולה בסיר גדול ל-165°C. מרפדים 2 תבניות אפייה בשתי שכבות של נייר סופג.
4.
עובדים בקבוצות: בעזרת מלקחיים, טובלים את הירקות בבלילה ומטגנים בשמן החם עד שהם פריכים, כ-1–2 דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על התבניות המרופדות. מפזרים מלח גס מעל.
5.
מטבל: בקערה קטנה מערבבים רוטב סויה, מיץ ליים וכף שמן שומשום שנותרה עד שהרוטב אחיד.
מגישים את הירקות המטוגנים מיד לאחר הטיגון, לצד רוטב הטבילה.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!