
12
כוסות
30 דק'
1 שעות ו20 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
מצרכים
- 1 ריצ' פרווה (250 מ'ל)
- 1 כף פודינג וניל
- 1 לימון סחוט
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 כפות קורנפלור
- 1 ביצה + 2 חלמונים
- ½ כוס סוכר
- 2 כפות מחמאה
- 1 ¼ כוסות מים
- גרידת לימון מ ¼ לימון
- 50 גרם מחמאה
- 10 כפות קמח
- 5 כפות סוכר
- ½ כפית תמצית וניל
- גרידת לימון לקישוט
אופן ההכנה
קצפת וניל: מקציפים את הריצ' עם הפודינג וניל עד ליציבות ומניחים בצד.
קרם לימון: מערבבים בסיר על חום בינוני את הלימון עם תמצית הוניל.
מעבירים מהסיר לקערה כעשירית מתערובת הלימון ותמצית וניל , מוסיפים את הקורנפלור וביצים ומערבבים.
מוסיפים סוכר, מחמאה, ומים לסיר עם תערובת הלימון ומביאים לרתיחה תוך כדי עירבוב תמידי.
מוסיפים לסיר בהדרגה את תערובת הקורנפלור מהקערה ומרתיחים .
מוסיפים את גרידת הלימון ומבשלים מעט.
מורידים מהאש ומצננים.
מוסיפים 2 כפות מהריץ המוקצף לסיר לאחר שהתערובת התקררה מעט ומערבבים.
שטרויזל: מחממים תנור ל 180 מעלות.
מערבבים יחד את כל מרכיבי השטרוזל במיקסר עד למרקם פירורי.
מעבירים את הפירורים לתבנית ומשטחים. אופים כ-20 דקות עד להשחמה.
מקררים את השטרויזל לפני ההרכבה.
הרכבה: מניחים כ 1 ס"מ שטרויזל בתחתית הכוס,
מוסיפים מעל שכבה של קרם לימון, ומעל את הקצפת וניל
מקשטים בגרידת לימון.
גולדיס – מעדניית גורמה המציעה תפריט עשיר של אוכל מוכן לאמצ"ש ושבת, מגשי אירוח מפנקים , וקייטרינג לארוע מושלם.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!