כנפיים מזוגגות בריבת משמשים

10

מנות

זמן הכנה

10 דק

זמן כולל

25 דק

רמת קושי: קלה

בשרי

מצרכים

  • 1,800 גרם כנפי עוף , ללא הקצוות, חתוכים באמצע
  • 1 כפית מלח גס
  • 3/4 כוס ריבת משמשים
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/2 כפית פתיתי פלפל אדום
  • 2 כפות מיץ ליים (או לימון)
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1/2 כפית כמון
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • לעיטור - פרוסות ליים ( או לימון)

אופן ההכנה

1.

מתבלים את הכנפיים במלח.

מחממים גריל לחום בינוני גבוה.

2.

במעבד מזון, מערבבים את ריבת המשמש, השום, ג'ינג'ר, רוטב סויה, פתיתי פלפל אדום, מיץ ליים, חומץ, וכמון עד לקבלת מרקם חלק.

מוסיפים את העירית.

3.

מניחים את הכנפיים על הגריל ומבשלים 8-10 דקות. הופכים, וממשיכים לבשל על צידם השני 5-6 דקות.

בעזרת מברשת או כף, מברישים את הרוטב על הכנפיים.

מבשלים דקה אחת, והופכים.

חוזרים על הפעולה גם עם הצד השני.

4.

 

מגישים עם פרוסות ליים.

 

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

קציצות עוף

פסטה פסטו עם עוף

עוף שלם צלוי

עוף בסיידר עם בטטות

עוף עם פירות צלויים

עוף בסיבובים

פופקורן עוף ברוטב סרירצ'ה ודבש

חזה עוף בטמפורה עטוף ברוטב חמוץ מתוק

צ'יקן פיקטה (חזה עוף עם צלפים)

סליידר לביבות תפוחי אדמה ועוף מטוגן

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן