
6
מנות
10 דק'
1 שעות ו35 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
פרוסות דקות של קישואים מחליפות את דפי הלזניה הקלאסיים במתכון האיטלקי הזה בגרסה דלת פחמימות, והתוצאה מדהימה!
מצרכים
- ספריי שמן
- 2 1/2 כפות שמן זית , מחולקות
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 1/2 כפית פתיתי פלפל צ'ילי אדום
- 4 פטריות פורטובלו, קצוצות
- 1 קופסה (800 גרם) עגבניות חתוכות משימורים (כ-3 כוסות)
- 3 כפות בזיליקום טרי קצוץ
- 2 כפיות מלח גס
- 2 קישואים בינוניים, פרוסים לאורך לפרוסות דקות בעובי של כ-3 מ"מ (בסגנון דפי לזניה)
- 2 כוסות ריקוטה דלת שומן, מחולקות
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- 1/2 כוס פרמזן מגורד
- 1 1/2 כוסות מוצרלה מגורדת
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 23x33 ס"מ בספריי שמן.
מחממים מחבת סוטאז' גדולה על אש בינונית.
מוסיפים 2 כפות שמן, בצל ופתיתי צ'ילי, ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם עד שהבצל רך, כ-8 דקות.
מוסיפים את חצי כף השמן הנותרת ואת הפטריות, ומבשלים עד שהן משחימות, כ-4 דקות.
מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים ללא כיסוי עד שהתערובת מצטמצמת ומסמיכה, כ-20 דקות.
מערבבים פנימה את הבזיליקום והמלח. מצננים מעט.
מרכיבים את הלזניה: מניחים שליש מפרוסות הקישוא בתחתית התבנית, כך שיחפפו מעט. מורחים מעל חצי מכמות הרוטב וחצי מכמות הריקוטה.
חוזרים על השכבות פעם נוספת.
מניחים מעל את שליש פרוסות הקישוא שנותר, ומפזרים פלפל שחור, פרמזן ומוצרלה.
אופים ב-190 מעלות במשך 50–60 דקות, עד שהלזניה מזהיבה.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!