האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

לחם בירה ודבש מקמח מלא

1

כיכר לחם

זמן הכנה:
10 דק'
זמן הכנה כולל:
55 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

כיף להכין לחם בלי לדאוג להתפחה! השתמשו בבירה האהובה עליכם עם הלחם הזה ותיהנו ממנו עם ממרח ריבה, חומוס, חמאה או כפי שהוא.

מצרכים

  • 3 כוסות קמח כוסמין מלא או כל קמח אחר
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1 כף אבקת אפייה (שקית אחת)
  • 1 בקבוק בירה 355 מ'ל
  • 1/4 כוס מים
  • 1/4 כוס דבש
  • 1 ביצה טרופה

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-190 מעלות. מרססים תבנית ללחם בשמן זית ומניחים בצד.

2.

בקערה גדולה מניחים את הקמח, המלח ואבקת האפייה ומערבבים היטב.

3.

בקערה גדולה מניחים את הקמח, המלח ואבקת האפייה ומערבבים היטב.
מוסיפים בהדרגה את הבירה והמים. הבצק יהיה סמיך ודביק. מערבבים עם כף ומעבירים לתבנית, משטחים את החלק העליון.

4.

מברישים את החלק העליון בביצה ומכניסים לתנור ל-45 דקות.

5.

מוציאים מהתנור ומחכים שיתקרר.

משתמשים בסכין כדי לגרד את הצדדים מהתבנית כך שהלחם ייצא בקלות. מניחים על קרש חיתוך ופורסים.

מומלץ לאכול את הלחם טרי ביום שנאפה, אך ניתן לאכול עד יומיים-שלושה לאחר מכן.

מתכונים נוספים

אוזני המן פיצה

פוקאצ'ות

פיצה

טוסט כמו בחנויות

לחמניות ממולאות פסטו וגבינה

פרנץ' טוסט אישי אפוי עם בננות מקורמלות

קסרול פרנץ' טוסט

פרנץ' טוסט בטעם סמור'ס

רוטב פיצה

חומוס שום צלוי עם פיתה צ'יפס

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן