האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

לחמניות ממולאות פסטו וגבינה

זמן הכנה:
15 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות ו10 דק'

רמת קושי: קלה

חלבי

מהבצק המעולה הזה אני מכינה גם את הפיצה שלי. מומלץ להכפיל כמויות!

מצרכים

בצק
  • 3.5 כוסות קמח
  • 1/2 1 כף שמרים יבשים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף שטוחה סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1/2 1 כוסות מים חמימים
מילוי וציפוי
  • פסטו (ביתי או קנוי)
  • גבינה צהובה מגורדת, או גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה, טרופה
  • מלח גס
  • שומשום

אופן ההכנה

1.

בצק: בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, שמרים, וסוכר.

2.

מוסיפים בהדרגה שמן זית, מלח, ומים תוך לישה נמוכה.

3.

לשים במשך 5 דקות, נותנים לבצק לנוח מעט (עד 5 דקות), ולשים 5 דקות נוספות.

4.

מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעתיים או עד להכפלת הנפח.

5.

הרכבה ומילוי: לאחר שהבצק תפח, מחממים את התנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

6.

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל כ-80 גרם כל אחד.

משטחים כל כדור לעיגול על היד ומניחים במרכז 1 כפית פסטו + 1 כף גבינה (או לפי הטעם).

 

7.

סוגרים את קצוות הבצק מעל למילוי ומגלגלים לכדור.

חוזרים על הפעולה עם כל הבצק ומניחים על התבנית המוכנה.

8.

מברישים את הביצה הטרופה מעל הלחמניות ומפזרים מעל מעט מלח גס ושומשום.

מתפיחים 10 דקות נוספות.

9.

אופים כ-20 דקות או עד להזהבה.

כשהלחמניות יוצאות מהתנור, אפשר למרוח עליהן עוד קצת פסטו כשהן עדיין חמות (לא חובה).

מתכונים נוספים

חומוס שום צלוי עם פיתה צ'יפס

בייגל אמריקאי

פוקצ׳ה עם גבינת חלומי

פיתות שום

לחם בירה ודבש מקמח מלא

תגובות

  1. אני12:3413/02/2025
    מגררהההה
  2. משתמש אנונימי12:3213/02/2025
    נראה ממש טעים!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן