האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

מגדל חצילים וגבינה

4-6 מנות

זמן הכנה:
15 דק'
זמן הכנה כולל:
40 דק'

רמת קושי: קלה

חלבי

טיפ: כדי להסיר את גרעיני העגבניות, חוצים את העגבנייה לשניים ומוציאים בעדינות את הגרעינים בעזרת כף, או הופכים את החצאים מעל קערה ולוחצים בעדינות עד שכל הגרעינים יוצאים. גרעיני עגבנייה יכולים להיות מרים, כמו גם גרעיני חצילים, ולכן עדיף להסיר את הגרעינים להכנת מתכון זה.

מצרכים

  • ספריי שמן
  • 2 חצילים, לא קלופים, פרוסים לעיגולים בעובי של 1 ס"מ,
  • 1/2 1 כפות מלח גס
  • 60 מ"ל שמן זית
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 225 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 6 עגבניות ,ללא גרעינים וקצוצות, או קופסה אחת (450 גרם) של עגבניות קצוצות משומרות, מסוננות
  • 1 פלפל ירוק, ללא גרעינים , קצוץ דק
  • 8 עלי בזיליקום גדולים

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-220 מעלות ומרססים קלות תבנית שטוחה בספריי שמן.

2.

מניחים את פרוסות החצילים על מגבות נייר ומפזרים מעל מעט מלח. ממתינים כ-5 דקות ולאחר מכן מייבשים במגבות נייר נוספות.

3.

מסדרים את עיגולי החציל בשכבה אחת על התבנית המוכנה. מורחים מעל שמן זית ומפזרים פלפל שחור.

4.

קולים בתנור 15 דקות, הופכים את הפרוסות, מורחים שוב שמן, וממשיכים לקלות 10 דקות נוספות.

5.

בזמן שהחצילים בתנור, מערבבים בקערה בינונית את הפטה, העגבניות והפלפל. מניחים בצד.

6.

מסדרים את עלי הבזיליקום בערימה, מגלגלים אותם כמו סיגר וחותכים לרצועות דקות (שיטה הנקראת שיפונד).

7.

להרכבה, מניחים פרוסת חציל אחת על מגש הגשה, ומעליה 1–2 כפות מתערובת הפטה. חוזרים על שכבות החציל והתערובת, ומסיימים עם כמה רצועות בזיליקום מעל. חוזרים על הפעולה עם שאר המרכיבים.

הצעת הגשה: הגישו לצד גזר גמדי מבושל עם שמיר

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

חציל קלוי עם קייל וקוסקוס

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן