
4
מנות
5 דק'
1 שעות ו30 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
שוב אתם מחפשים איזה תוספת ירקות להכין למנגל שלכם ?אין דבר יפה יותר מצלחת גדולה וצבעונית של ירקות צלויים, כתוספת להמבורגרים, עוף, סטייק או כמנה ראשונה. הצבעים העזים של הירקות מושכים גם ילדים!
הסוד לירקות טעימים במיוחד הוא השרייה במרינדה. אני מכינה את המרינדה בשקית אחסון רב-פעמית (זה נוח ופחות מלכלך), ואז מעבירה את הירקות ישר לגריל.
אפשר גם להכין בבית – מעבירים את הירקות שהושרו בתיבול לתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות.
מצרכים
- 6 שיני שום, כתושות קלות
- 6 גבעולי בצל ירוק, פרוסים
- גרידה ומיץ מ-1 לימון
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 כפות זעתר
- 2 כפות טחינה גולמית
- 1 כף דבש
- קצת רוטב חריף
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- 6 גזרים צבעוניים בינוניים, חצויים לאורך
- 3 קישואים, חתוכים לפלחים ארוכים
- 3 פטריות פורטובלו, ללא רגליים
- 3 עגבניות בינוניות, חצויות
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
פותחים כלי או שקית הקפאה בנפח של כ-4 ליטר ומקפלים את החלק העליון ליצירת שוליים — זה עוזר לשמור על החלק החיצוני של השקית נקי.
שמים בתוך השקית את השום, הבצל הירוק, גרידת ומיץ הלימון, שמן הזית, הזעתר, הטחינה, הדבש, הרוטב החריף, המלח והפלפל, ומערבבים היטב.
מכניסים את הירקות למרינדה ומשהים במקרר למשך שעה עד שעתיים.
מחממים גריל לחום בינוני, או מחממים תנור ל-190 מעלות.
מעבירים את הירקות לגריל החם. מתבלים במלח ופלפל, וצולים תוך כדי הפיכה פעם אחת בלבד — עד שהירקות רכים ומשחימים היטב משני הצדדים.
מסדרים את הירקות על מגש גדול ומגישים.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!