
6
מנות
10 דק'
17 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
מלפפונים חמוצים , מצופים בבלילת בירה ומטוגנים הם חטיף מהנה וממכר בטירוף.
נשנוש שונה בנוף ומושלם – פריך, מלוח ופשוט טעים!
מצרכים
- 1/2 כוס מיונז איכותי
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- 1–2 טיפות רוטב חריף
- 1/4 כוס קמח רגיל
- 1/4 כוס קמח אורז
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית אבקת צ'ילי קאיין
- 1/2 כפית אבקת חרדל (לא חובה)
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- 1/2 כוס בירה כהה איכותית
- 2 כוסות שמן זית או רגיל
- 2 כוסות פרוסות מלפפונים חמוצים, לייבש מעט מנוזלים בעזרת טפיחות עם נייר מגבת
- קורנפלור לציפוי
- מלח ים לפיזור לאחר הטיגון
אופן ההכנה
מטבל: בקערה קטנה טורפים יחד מיונז, חרדל ורוטב חריף עד שהתערובת אחידה. מעבירים לקערת הגשה.
מלפפונים חמוצים : מרפדים תבנית בנייר סופג.
בקערה בינונית מערבבים את הקמח הרגיל, קמח האורז, אבקת האפייה, צ'ילי קאיין, אבקת החרדל, המלח והפלפל. מוסיפים את הבירה וטורפים עד שהבלילה חלקה ואחידה.
מניחים את הקערה עם הבלילה מעל קערה גדולה יותר מלאה בקרח ומים, כדי לשמור על הבלילה קרה ואוורירית ולמנוע היווצרות גלוטן.
יוצקים שמן זית לסיר גדול או למכשיר טיגון עמוק ומחממים אותו לטמפרטורה של 175°C.
מצפים את פרוסות המלפפון החמוץ בקורנפלור, טובלים מחצית מהן בבלילה, ומעבירים לשמן החם.
מטגנים עד שהמלפפונים מזהיבים משני הצדדים, ולאחר מכן מוציאים אותם בעזרת כף מחוררת ומניחים על התבנית המרופדת בנייר סופג. מפזרים מעל מלח ים.
מגישים את המלפפונים המטוגנים מיד לאחר הטיגון עם רוטב הטבילה בצד.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר