
6
מנות
זמן הכנה:
10 דק'
10 דק'
זמן הכנה כולל:
2 שעות ו30 דק'
2 שעות ו30 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
מצרכים
- 1/4 חבילת חמאה (50 גרם)
- 4 כפות שמן זית
- 6 בצלים, חתוכים לטבעות דקות
- 1 כף סוכר חום
- מעט טימין
- 2 עלי דפנה
- 2 כדורי פלפל אנגלי
- 1/2 כוס יין אדום (עדיף חצי יבש)
- 3 שיני שום, פרוסות דק
- 10 כוסות מים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק (לא חובה)
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 3 כפות אבקת מרק בצל (אני ממליצה "קנור")
- 2 כפות אבקת מרק עוף פרווה
- 1 כוס מים רותחים
- 2 כפות קורנפלור מומס בתוך 1/2 כוס מים פושרים
- להגשה: גבינה צהובה ו/או קרוטונים
אופן ההכנה
1.
בסיר בינוני מחממים את החמאה ושמן זית.
2.
מוסיפים את הבצלים החתוכים, סוכר חום, טימין, עלי דפנה ופלפל אנגלי ומאדים במשך חצי שעה או יותר (לפי הצורך) עד שהבצל מקבל צבע חום כהה מאד, אך לא שרוף.
מקפידים לערבב בתדירות גבוהה בשלב האידוי כדי למנוע מהבצל להידבק לסיר או להישרף (אם צריך, ניתן להוסיף מעט מים).
3.
מוסיפים את היין ומגבירים את האש לכמה דקות עד שהיין מצטמצם לגמרי.
4.
מוסיפים את שיני השום הפרוסות, 10 כוסות מים, פלפל, מלח, אגוז מוסקט, וצ'ילי מתוק (אם משתמשים) לסיר.
ממיסים את אבקות המרק בכוס מים רותחים, ומוסיפים לסיר.
5.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך שעה וחצי.
6.
ממיסים את הקורנפלור ב1/2 כוס מים פושרים, ומוסיפים לסיר.
מבשלים 10 דקות נוספות עד להסמכה.
7.
מגישים עם גבינה צהובה וקרוטונים.