האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

מרק כרובית צלויה

6

מנות

זמן הכנה:
5 דק'
זמן הכנה כולל:
2 שעות ו5 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

המרק הזה מושלם לחורף. אני מכינה כמות גדולה ומקווה שישאר לי לכל השבוע. אם אתם מעדיפים להשתמש עם כרובית קפואה, שימו לב לצלות אותה ישר מהמקפיא (בלי להפשיר) .

מצרכים

  • 2 ראשי כרובית, חתוכים לפרחים
  • 3-4 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • 4 כוסות ציר מרק ירקות או מרק עוף

אופן ההכנה

1.

על תבנית משומנת מסדרים את פרחי הכרובית ושיני השום.

2.

מזלפים מעל שמן זית וזורים מלח.

3.

צולים בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות עד שהכרובית מקבל צבע חום-זהוב.

4.

מכניסים את הכרובית והשום לסיר מרק גדול.

מוסיפים את ציר המרק והמים עד לכיסוי של הכרובית, + כוס מים נוסף.

5.

מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה.

כשהסיר רותח, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה , עם המכסה, במשך 1- 1/2 1 שעות.

6.

מסירים מהאש. טוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת המרקם הרצוי. מגישים מייד או מחכים שיתקרר ומקפיאים.

הצעת הגשה: מעטרים בצ'יפס קייל מפורר / עירית קצוצה/ או פטרוזיליה.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

מרק סלרי מוקרם

מרק כתום שלא תפסיקו לקבל עליו מחמאות

מרק קישואים קל

מרק פטריות קישואים ותפוחי אדמה

קרוטונים שאי אפשר להפסיק לנשנש!

מרק שמנת ערמונים

מרק פיטריות מוקרם (אלפרדו)

מרק בצל חלומי

גרעיני דלעת קלויים

קניידלך ממולאים בעוף

תגובות

  1. א.ק.01:2519/02/2025
    תודה! נראה מעולה ממש! האם ניתן להחליף את הציר במים ותבלינים? אם כן, אילי תבלינים לשים? תודה!
    • מערכת מניו09:4021/02/2025
      כן, אפשר להחליף את הציר במים ולתבל במלח, פלפל, ותבלינים לחיזוק הטעם לבחירתך, כמו :פפריקה, כורכום ,שום, ועלי דפנה. כדאי גם להוסיף למים 1-2 כפות אבקת מרק עוף פרווה.

הוספת תגובה

דילוג לתוכן