האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מרק כתום שלא תפסיקו לקבל עליו מחמאות

4

מנות

זמן הכנה:
7 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות ו42 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

לארוחה חלבית – מומלץ מאד לשדרג עם ההקרמה.

מצרכים

  • 1 כף + 2 כפות שמן זית
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 3 גזרים חתוכים גס
  • 2 בטטות גדולות , חתוכות לקוביות גדולות
  • חתיכת דלעת (לא חובה)
  • 1 תפוח אדמה גדול, חתוך לרבעים
  • 1 גבעול סלרי אמריקאי ללא העלים
  • 1 צרור קטן כוסברה
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • מלח ופלפל ,לפי הטעם
  • מעט כורכום (לא חובה)
  • לגרסה חלבית: 1 שמנת מתוקה
  • להגשה: גרעיני דלעת קלופים ו/או קרוטונים (לא חובה)

אופן ההכנה

1.

בסיר קטן בנפח של כ - 2.5 ליטר מטגנים ב-1 כף שמן את השום והבצל עד להזהבה בלבד.

2.

מוסיפים 2 כפות שמן זית ואת כל הירקות לסיר.

מוסיפים מים לסיר עד לכיסוי מוחלט של הירקות.

3.

מרתיחים על אש גבוהה ומבשלים כשעה וחצי.

4.

מוסיפים את התבלינים ומבשלים 5 דקות נוספות.

5.

טוחנים בעזרת בלנד מוט עד לקבלת מרקם חלק.

6.

לגרסה חלבית: מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים היטב.

7.

מגישים עם גרעיני דלעת / קרוטונים.

מתכונים נוספים

מרק סלרי מוקרם

קניידלך רכים ומושלמים

מרק תפוחי אדמה תימני

מרק "עוף" פרווה (וטבעוני!)

קניידלך טבעוני

מרק קישואים קל

מרק פטריות קישואים ותפוחי אדמה

קרוטונים שאי אפשר להפסיק לנשנש!

מרק שמנת ערמונים

מרק פיטריות מוקרם (אלפרדו)

תגובות

  1. משתמש אנונימי19:4213/02/2025
    אם אני מעוניינת להכין את המרק פרווה מה לשים במקום השמנת?
    • מערכת מניו15:5410/03/2025
      היי, אפשר לוותר על השמנת לגירסה פרווה

הוספת תגובה

דילוג לתוכן