
4
מנות
זמן הכנה:
7 דק'
7 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות ו42 דק'
1 שעות ו42 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
לארוחה חלבית – מומלץ מאד לשדרג עם ההקרמה.
מצרכים
- 1 כף + 2 כפות שמן זית
- 6 שיני שום קצוצות
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 3 גזרים חתוכים גס
- 2 בטטות גדולות , חתוכות לקוביות גדולות
- חתיכת דלעת (לא חובה)
- 1 תפוח אדמה גדול, חתוך לרבעים
- 1 גבעול סלרי אמריקאי ללא העלים
- 1 צרור קטן כוסברה
- 2 גבעולי בצל ירוק
- 2 כפות אבקת מרק עוף
- מלח ופלפל ,לפי הטעם
- מעט כורכום (לא חובה)
- לגרסה חלבית: 1 שמנת מתוקה
- להגשה: גרעיני דלעת קלופים ו/או קרוטונים (לא חובה)
אופן ההכנה
1.
בסיר קטן בנפח של כ - 2.5 ליטר מטגנים ב-1 כף שמן את השום והבצל עד להזהבה בלבד.
2.
מוסיפים 2 כפות שמן זית ואת כל הירקות לסיר.
מוסיפים מים לסיר עד לכיסוי מוחלט של הירקות.
3.
מרתיחים על אש גבוהה ומבשלים כשעה וחצי.
4.
מוסיפים את התבלינים ומבשלים 5 דקות נוספות.
5.
טוחנים בעזרת בלנד מוט עד לקבלת מרקם חלק.
6.
לגרסה חלבית: מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים היטב.
7.
מגישים עם גרעיני דלעת / קרוטונים.