
6
מנות
15 דק'
45 דק'
רמת קושי: קלה
בשרי
הסלרי הוא אחד מהירקות האלה במטבח שאולי לא ייחסתם לו משמעות משל עצמו עד היום . לרוב הוא משמש לתיבול מרקים או כנשנוש קליל, אך במתכון הזה הוא במרכז הבמה. טעמו העדין הופך אותו למושלם למרק אביבי, ובשילוב עם כרישה בבישול, הוא מפתח מתיקות עדינה וניחוח אדמתי.
מקלות תפוחי אדמה פריכים הם תוספת נהדרת שמעניקה למרק הזה טאץ' אלגנטי ומרקם מיוחד. מומלץ לא לוותר!
מצרכים
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- 2 כרישות גדולות, החלק הלבן בלבד, פרוסות דק
- 6-8 גבעולי סלרי (כ-450 גרם), ללא העלים - אותם נשמור לקישוט, פרוסים דק
- 1 תפוח אדמה גדול , קלוף וחתוך לקוביות
- 8 כוסות ציר עוף
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי
- לקישוט (לא חובה):
- עלי סלרי, מקלות תפוחי אדמה פריכים, זילוף שמן זית כתית מעולה
- 1 תפוח אדמה קטן חתוך למקלות דקים
- שמן זית כתית מעולה
- מלח גס או מלח ים
אופן ההכנה
מרק: מחממים סיר גדול עם שכבה דקה של שמן זית כתית מעולה על אש בינונית.
מוסיפים את הכרישה והסלרי, מבשלים תוך ערבוב מדי פעם עד לריכוך מוחלט, כ-20 דקות.
מוסיפים את תפוח האדמה והציר, מביאים לרתיחה, וממשיכים לבשל עד שתפוח האדמה מתרכך לחלוטין.
טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מתקנים תיבול לפי הטעם.
מחלקים את המרק בין קערות ההגשה, ומקשטים בעלי סלרי, מקלות תפוחי אדמה פריכים וזילוף של שמן זית כתית מעולה.
מקלות תפוחי אדמה פריכים: משרים את מקלות תפוחי האדמה בקערת מים קרים למשך שעה לפחות, או עד 4 שעות.
מסננים ומייבשים היטב בעזרת מגבת נקייה.
מחממים שכבה דקה של שמן זית כתית מעולה במחבת קטנה על אש בינונית-גבוהה עד לטמפרטורה של 175 מעלות צלזיוס.
מטגנים את מקלות תפוחי האדמה בכמה סבבים, עד שהם זהובים ופריכים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומפזרים מעל מלח.
אחסון: ניתן להכין את מקלות תפוחי האדמה עד יומיים מראש ולאחסן בטמפרטורת החדר כשהם מכוסים.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!