האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

מרק "עוף" פרווה (וטבעוני!)

6

מנות

זמן הכנה:
15 דק'
זמן הכנה כולל:
35 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

כדי להכין את המרק הטוב והמהיר ביותר, התחילו בציר ירקות עשיר וטעים. ניתן להכין ציר ביתי על ידי בישול בצל, גזר, סלרי ותפוחי אדמה במים בכמות שמכסה את הירקות במשך כשעה, ואז לסנן ולהשתמש לפי הצורך.

 

מצרכים

  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 1 בצל גדול, קצוץ גס
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 2 גזרים בינוניים, קצוצים גס
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים גס
  • 1 תפוח אדמה גדול, קלוף וקצוץ גס
  • כמה ענפי פטרוזיליה
  • צרור קטן של שמיר טרי
  • 1 כף חוואייג'
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • 1/8 כפית פלפל שחור
  • 2 ליטר ציר ירקות

אופן ההכנה

1.

בסיר עמוק ורחב, מחממים את שמן הזית על אש נמוכה ומטגנים את הבצל עם מכסה סגור במשך כ-10 דקות, תוך ערבוב כל כמה דקות, כדי להעמיק את הטעמים של המרק.

2.

מוסיפים את השום, הגזרים, הסלרי, תפוח האדמה, הפטרוזיליה, השמיר, החוואייג', הכורכום, המלח והפלפל, ומכסים בציר הירקות.

3.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה במשך לפחות 20 דקות, עד שכל הירקות רכים.

4.

מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים עם אטריות ו/או קניידלך.

הצעת הגשה: הגישו עם קניידלך טבעוניים

מתכונים נוספים

מרק סלרי מוקרם

קניידלך טבעוני

מרק כתום שלא תפסיקו לקבל עליו מחמאות

מרק קישואים קל

מרק פטריות קישואים ותפוחי אדמה

קרוטונים שאי אפשר להפסיק לנשנש!

מרק שמנת ערמונים

מרק פיטריות מוקרם (אלפרדו)

מרק בצל חלומי

גרעיני דלעת קלויים

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן