האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

מרק שמנת ערמונים

מנות

זמן הכנה:
12 דק'
זמן הכנה כולל:
45 דק'

רמת קושי: קלה

חלבי

זהירות המרק הזה ממכר! ואנשים עלולים להתנחל לכם בבית:)

מצרכים

  • 50 גרם (רבע חבילה) חמאה
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 1 בצל, חתוך לקוביות גדולות
  • 1 בטטה, חתוכה לקוביות גדולות
  • 1 קישוא, חתוך לקוביות גדולות
  • 5 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות גדולות
  • 1 גזר קטן, חתוך
  • 5 שיני שום
  • 1 חבילת ערמונים + עוד לעיטור
  • 1/4 - 1/2 כוס יין לבן חצי יבש
  • מלח , פלפל, אגוז מוסקט ובזיליקום יבש , לפי הטעם
  • 2 כפות אבקת מרק עוף פרווה
  • 3 כפות אבקת מרק פטריות
  • חלב
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה

אופן ההכנה

1.

בתחתית סיר בינוני בנפח של כ-5 ליטר מניחים את החמאה ושמן הזית.

2.

מוסיפים את כל הירקות ואת הערמונים לסיר, ומדליקים על אש גבוהה במשך כמה דקות, עד שהירקות בתחתית הסיר נחרכים מעט.

3.

מוסיפים בין 1/4 ל-1/2 כוס יין לבן יבש, וממשיכים להרתיח על אש גבוהה במשך כמה דקות נוספות, עד לצימצום של היין.

4.

מוסיפים את התבלינים לסיר ומערבבים.

5.

מוסיפים נוזלים עד לכיסוי כל הירקות - מומלץ לשים הרוב חלב, וקצת מים.

6.

מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עד שהירקות מבושלים לגמרי.

7.

בעזרת בלנדר מוט טוחנים את התערובת עד לקבלת המרקם הרצוי ( אני אוהבת לטחון לגמרי, אך מי שאוהב - אפשר להשאיר מעט גושי ירקות).

8.

מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים במשך 10 דקות.

9.

לפני ההגשה, מעטרים כל צלחת מרק עם ערמונים חתוכים.

*לגיוון ניתן להוסיף פלפל ירוק חריף חתוך כשמבשלים את הירקות.

*אני ממליצה להשתמש עם ערמונים ללא טעם לוואי (לדוגמה של קליית גת)

מתכונים נוספים

מרק סלרי מוקרם

מרק כתום שלא תפסיקו לקבל עליו מחמאות

מרק קישואים קל

מרק פטריות קישואים ותפוחי אדמה

קרוטונים שאי אפשר להפסיק לנשנש!

מרק פיטריות מוקרם (אלפרדו)

מרק בצל חלומי

גרעיני דלעת קלויים

קניידלך ממולאים בעוף

מרק כרישה

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן