
מנות
12 דק'
45 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
זהירות המרק הזה ממכר! ואנשים עלולים להתנחל לכם בבית:)
מצרכים
- 50 גרם (רבע חבילה) חמאה
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 1 בצל, חתוך לקוביות גדולות
- 1 בטטה, חתוכה לקוביות גדולות
- 1 קישוא, חתוך לקוביות גדולות
- 5 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות גדולות
- 1 גזר קטן, חתוך
- 5 שיני שום
- 1 חבילת ערמונים + עוד לעיטור
- 1/4 - 1/2 כוס יין לבן חצי יבש
- מלח , פלפל, אגוז מוסקט ובזיליקום יבש , לפי הטעם
- 2 כפות אבקת מרק עוף פרווה
- 3 כפות אבקת מרק פטריות
- חלב
- 2 מיכלי שמנת מתוקה
אופן ההכנה
בתחתית סיר בינוני בנפח של כ-5 ליטר מניחים את החמאה ושמן הזית.
מוסיפים את כל הירקות ואת הערמונים לסיר, ומדליקים על אש גבוהה במשך כמה דקות, עד שהירקות בתחתית הסיר נחרכים מעט.
מוסיפים בין 1/4 ל-1/2 כוס יין לבן יבש, וממשיכים להרתיח על אש גבוהה במשך כמה דקות נוספות, עד לצימצום של היין.
מוסיפים את התבלינים לסיר ומערבבים.
מוסיפים נוזלים עד לכיסוי כל הירקות - מומלץ לשים הרוב חלב, וקצת מים.
מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עד שהירקות מבושלים לגמרי.
בעזרת בלנדר מוט טוחנים את התערובת עד לקבלת המרקם הרצוי ( אני אוהבת לטחון לגמרי, אך מי שאוהב - אפשר להשאיר מעט גושי ירקות).
מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים במשך 10 דקות.
לפני ההגשה, מעטרים כל צלחת מרק עם ערמונים חתוכים.
*לגיוון ניתן להוסיף פלפל ירוק חריף חתוך כשמבשלים את הירקות.
*אני ממליצה להשתמש עם ערמונים ללא טעם לוואי (לדוגמה של קליית גת)
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!