האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סטייק טונה עם טופינג משמש טרי

מנות

זמן הכנה:
15 דק'
זמן הכנה כולל:
25 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

טונה טרייה היא כל כך מרעננת! זו מנה נהדרת לקיץ, לארוחת ערב או כמנה ראשונה. זה כל כך מהיר וקל, שתמצאו את עצמכם מכינים את המנה הזאת שוב ושוב. אפשר להשתמש במתכון הזה לכל פילה דג! אם אתם לא מוצאים משמשים טריים, אפשר להחליף אותם בנקטרינות, אפרסקים, מנגו או אננס.

מצרכים

  • 4 ליים או לימונים
  • 2 שיני שום מגורדות
  • 1/2 פלפל אדום חריף קצוץ דק
  • 1/2 1 כפות חרדל גרגרי (אופציונלי)
  • 2 כפות דבש
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 6 משמשים טריים פרוסים
  • 1/4 כוס נענע טרייה, ללא הגבעולים, קצוצה
  • 1 קופסה נבטים
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 1 כפיות פלפל שחור טחון טרי
  • 680 גרם סטייק טונה טרי

אופן ההכנה

1.

בקערה גדולה שמים את המיץ מ-3 לימונים (או ליים), את השום, הפלפל, החרדל, 1 כפית מלח, דבש ושמן הזית (חוץ מ-2 כפות שמשאירים בצד) ומערבבים היטב.

2.

מוסיפים לקערה עם הרוטב את האפרסקים, הנענע והנבטים בקערה, אך מערבבים רק לפני ההגשה.

3.

מייבשים קלות את הטונה על ידי טפיחות בנייר מגבת.

מפזרים באופן אחיד את המלח ופלפל שנותרו על הדג.

4.

מחממים מחבת גדולה על להבה גבוהה. מוסיפים 2 כפות שמן זית ומחממים. מוסיפים את סטייק הטונה ומבשלים 2-3 דקות מכל צד, בהתאם למידת העשייה הרצויה.

5.

סוחטים מיץ לימון על הדג כשמוכן.

מניחים את סלט המשמשים מעל הדג או בצד ומגישים חם או בטמפ' חדר.

מתכונים נוספים

סלמון ברימון וסומאק עם לימונים צרובים

פסטה פאייה במחבת אחת

טרטר טונה עם קריספי וון-טון בדבש ושומשום

דג מושט בתיבול מושלם

גפילטע פיש (קרפיון ממולא)

החריימה של האשכנזים

דג סלמון חגיגי ברוטב ויניגרט תפוזים

בלילת טמפורה

סופגניית סלמון מעושן

סופגניית טונה ונבטי אלפלפא

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן