האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

סיגר בטטה וגבינות של המסעדות

15

סיגרים

זמן הכנה:
20 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות ו10 דק'

רמת קושי: קלה

חלבי

מצרכים

  • 2 בטטות חתוכות לקוביות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית
  • 100 גרם גבינה צהובה חתוכה לקוביות או מגורדת
  • + לפחות 3 מהגבינות הבאות:
  • 100 גרם גבינת שמנת ( ניתן להמיר בגבינה רגילה עם קצת שמנת מתוקה)
  • 100 גרם שמנת עיזים
  • 100 גרם גבינת טובורג
  • 100 גרם גבינה בולגרית
  • 4 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת
  • 2 שיני שום, מגורדות
  • 2 כפות פירורי לחם
  • אגוז מוסקט ו/או פתיתי צ'ילי, לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף פסטו מוכן או ביתי
  • 15 עלי סיגר
  • 2 כפות קמח
  • 1/2 כף מים
  • שמן לטיגון
  • להגשה: טחינה גולמית וסילאן

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל180 מעלות.

(ניתן לדלג על שלב זה ולאפות את הבטטות ישירות בתנור, ראו שלב הבא)

בסיר בינוני שמים את קוביות הבטטה. מוסיפים מים לסיר עד לכיסוי הבטטות.

מבשלים על אש גבוהה עד להתרככות.

 

2.

מעבירים את קוביות הבטטה לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה.

מזלפים מעל מעט שמן זית, מלח ופלפל, וצולים עד להשחמה קלה.

3.

כשהבטטות מוכנות, מועכים אותם בקערה בינונית.

מוסיפים את הגבינה הצהובה + 3 הגבינות הנוספות שבחרתם.

4.

מוסיפים את פירורי הלחם, שמן זית, ופסטו.

מתבלים במלח , פלפל, מוסקט, ופתיתי צ'ילי לפי הטעם.

 

5.

מפשירים את עלי הסיגר.

בינתיים, בכלי קטן מערבבים את הקמח ומים ליצירת "דבק". ( ניתן להוסיף עוד כפית מים במקרה הצורך)

6.

מניחים את עלה הסיגר על משטח העבודה.

מניחים בערך כ-3 ס"מ מקצה העלה מספר כפות מהמילוי (משאירים רווח בצדדים לקיפול).

מקפלים את שני צידי הסיגר כלפי פנים ומגלגלים מהצד עם המילוי כמעט עד סוף העלה. מורחים (בעזרת האצבע או מברשת סיליקון) את ה"דבק" של הקמח ומים כדי שהסיגר לא יפתח בטיגון.

חוזרים על הפעולה עם כל עלי הסיגר.

7.

במחבת עמוקה או סיר מחממים את השמן .

מטגנים את הסיגרים עד להזהבה.

8.

מזלפים טחינה וסילאן מעל הסיגרים, ומגישים.

אחסון: ניתן לאחסן את תערובת הבטטה וגבינות בכלי אטום במקרר עד ל-3 ימים.

 

מתכונים נוספים

מרק סלרי מוקרם

אוזני המן פיצה

אוזן אסאדו

סלמון ברימון וסומאק עם לימונים צרובים

סלט פנצנלה

מרק כתום שלא תפסיקו לקבל עליו מחמאות

מרק קישואים קל

גביניות מלוחות

טרטר טונה עם קריספי וון-טון בדבש ושומשום

מרק פטריות קישואים ותפוחי אדמה

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן