האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

סלט אבוקדו

4

מנות

זמן הכנה:
6 דק'
זמן הכנה כולל:
6 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

אפשר להפוך את הסלט לגואקמולה אם רוצים – פשוט מועכים את האבוקדו קודם ואז מוסיפים את הרוטב. שומרים את הגלעין בתוך הסלט עד להגשה – זה יעזור לשמור על הצבע הירוק היפה של האבוקדו וימנע השחמה! הסלט הזה משתלב נהדר עם ביצת עין, צ'יפס , כריכים, דגים… מומלץ להכין כמות נוספת, אבל שימו לב שהוא יחזיק רק יום-יומיים נוספים במקרר.

מצרכים

  • 3 אבוקדו
  • 2 כפיות שמן זית
  • 1/4 כוס כוסברה טרייה קצוצה
  • 1/8 כוס נענע טרייה קצוצה
  • 1/4 כוס בזיליקום טרי קצוץ
  • 1/8 כוס שמיר טרי קצוץ
  • מיץ מלימון אחד (או 2 כפות) (אופציונלי)
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כפית חרדל גרגרי או דיז'ון
  • 1 כפית סוכר

אופן ההכנה

1.

חותכים / פורסים את האבוקדו לחתיכות גסות.

2.

בצנצנת קטנה מערבבים היטב את כל שאר המצרכים.

שופכים את הרוטב מעל האבוקדו.

(ניתן גם להכין במעבד מזון)

מתכונים נוספים

סלט פנצנלה

ארנצ'יני על מצע רוטב רוזה

סלט חלומי כשמו כן הוא

סלט מלפפונים צ'ולמדה

סלט גזר וכרוב מוחמץ

סלט פלאפל עם עגבניות מיובשות

אורז צהוב

סלט ישראלי קצוץ

סלט עגבניות שרי ובזיליקום

סלט קולסלאו עם פרג

תגובות

  1. רחלי20:3213/02/2025
    אני באה להכין ורואה שאין לי בבית חרדל זה קריטי למתכון או שיהיה טעים גם בלעדיו? תודה!
    • מערכת מניו21:0313/02/2025
      היי רחלי! החרדל מוסיף עומק וטיפה חריפות לרוטב, אבל הסלט יהיה טעים גם בלעדיו! אם יש לך חומץ בלסמי, מיץ לימון או אפילו מעט דבש, אפשר להוסיף כדי לשמור על איזון הטעמים. אפשר גם פשוט לוותר על החרדל ולהכין את הרוטב עם שאר המרכיבים.

הוספת תגובה

דילוג לתוכן