את המתכון לסלט הישראלי הקלאסי הזה גם כן קיבלתי מגיסתי חני.
הסחוג, הידוע גם כ"חריף", הובא לישראל על ידי יהודי תימן. מדובר ברוטב לוהט וחריף במיוחד שמכינים מפלפלים חריפים אדומים או ירוקים טריים. תיבול פופולרי זה הוא מרכיב יסוד בדוכני פלאפל ושווארמה וגם במטבח שלנו.
מצרכים
1 שקית (285 גרם) גזר מגורד
2 שיני שום, כתושות דק
1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
½ - 1 כפית סחוג או פתיתי צ'ילי גרוס
מיץ מלימון אחד
3 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
1.
בקערה גדולה מערבבים את הגזר, השום, הפטרוזיליה, הסחוג, מיץ הלימון והשמן.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!