
6
מנות
זמן הכנה
8 דק
זמן כולל
15 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
בסלט הזה יש טוויסט – משתמשים בנודלס , ואם אין לכם, אז גם איטריות של מנה חמה יעבדו מעולה. קולים אותם בתנור עד שהם הופכים לקריספיים , ומוסיפים אותם לסלט כרוב מרענן עם נגיעות אסיאתיות.
מצרכים
- 1 כוס נודלס (או איטריות של מנה חמה), לא מבושל
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כף שמן שומשום קלוי
- 1/3 כוס חומץ אורז
- 2 כפות רוטב סויה
- 1/4 כוס דבש
- 4 כוסות כרוב סגול, פרוס דק
- 1 צרור בצל ירוק, פרוס דק
- 2 גזרים גדולים, מגורדים
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים את הנודלס על תבנית אפייה.
קולים במשך 8 דקות עד שהנודלס מזהיבים. מוציאים מהתנור, מצננים, שוברים לחתיכות ושומרים בכלי סגור או בשקית אטומה עד לשימוש.
שמים שמן זית, שמן שומשום, חומץ אורז, רוטב סויה ודבש בצנצנת בנפח 480 מ"ל וסוגרים את המכסה. מנערים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
בקערה גדולה מערבבים את הכרוב, חצי מכמות הנודלס הקלויים, הבצל הירוק והגזר. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים.
שומרים במקרר בכלי סגור עד 24 שעות. ממש לפני ההגשה מוסיפים מעל את שאר הנודלס הקלויים.
איחסון: ניתן להכין את הרוטב עד שבועיים מראש ולשמור במקרר.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!