
4
מנות
10 דק'
30 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
מצרכים
- 450 גרם שעועית ירוקה טרייה, שטופה ומיובשת, חתוכה בקצוות
- 450 גרם תפוחי אדמה קטניםעםקליפה אדומה, שטופים היטב וחתוכים לרבעים
- 450 גרם סטייק טונה
- 1 צנצנת (225 גרם) לבבות ארטישוק במרינדה, חתוכים לרבעים ומסוננים, (לשמור את המרינדה בצד)
- 8 עלי חסה רומית, שטופים ומיובשים
- 1 בצל סגול, חצוי לאורך וחתוך לפרוסות דקות
- 1 כוס זיתים שחורים מיובשים מגולענים
- 2 ביצים קשות, חצויות
- 2 עגבניות, חתוכות לפלחים
- 1 קופסת שימורי (425 גרם) שעועית לבנה , שטופה ומסוננת
- 1/4 כוס חומץ יין לבן
- 1 כף מיץ לימון טרי
- 1 שן שום, כתושה
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
ממלאים קערה גדולה במים קרים וקוביות קרח.
מאדים את השעועית הירוקה ותפוחי האדמה במשך 12-15 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים. מסננים את הירקות ומיד מעבירים אותם לקערת מי הקרח.
מסננים שוב.
בזמן שהירקות מתבשלים, מחממים מחבת גדולה על להבה גבוהה.
מברישים את הטונה במרינדה ששמרנו בצד. צורבים את הטונה במשך 3 דקות מכל צד למידת מדיום-רייר, או עד דרגת העשייה הרצויה. ממתינים שיתקרר מעט וחותכים ל-8 פרוסות שוות.
הרכבת הסלט: מניחים 2 עלי חסה על כל אחד מ-4 צלחות. מחלקים את פרוסות הטונה, השעועית הירוקה, תפוחי האדמה, לבבות הארטישוק, הבצל, הזיתים, הביצים, העגבניות, והשעועית הלבנה בין הצלחות.
הכנת הרוטב: בקערה קטנה טורפים יחד חומץ, מיץ לימון, שום וחרדל.
תוך כדי טריפה איטית מוסיפים את השמן; מתבלים במלח ופלפל.
מזליפים את הרוטב מעל הסלט ומגישים לצד לחם קריספי.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!