
6
מנות
זמן הכנה:
10 דק'
10 דק'
זמן הכנה כולל:
20 דק'
20 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
פטריות קריספיות ומלאות בטעם הן פתיח מעולה לכל ארוחה. ניתן להגיש את הסלט הזה כמנת פתיחה בצלחות אישיות, או כתוספת לצד מנה עיקרית.
ניתן להחליף את הפטריות בפטריות שמפניון / פורטובלה/ מלך היער / שי – מג'י.
מצרכים
- שמן זית
- 2 בצלי שאלוט , פרוסים דק
- 250 גרם פטריות קרמיני, מנוגבות עם מטלית לחה, חתוכות לרבעים
- 250 גרם פטריות שיטאקי , ללא הרגל, קצוצים גס
- 1 שן שום, כתושה
- 1/4 כוס חומץ בלסמי
- 3 כוסות ארוגולה
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי
- לשדרוג: אגוזי לוז קלויים/ פיסטוקים/ עגבניות מיובשות/ גבינת פרמז'ן מגורדת (לגרסה חלבית)
אופן ההכנה
1.
במחבת סוטאז' גדולה משומנת בנדיבות בשמן זית מטגנים את השאלוטים על גבי אש בינונית, עד שהקצוות מתחילות להתקרמל ולהשחים מעט.
2.
מוסיפים את הפטריות וממשיכים לבשל, מערבבים מיד פעם עד שהפטריות מקבלות גוון זהוב עמוק ונהיות קריספיות בצדדים, כ-10 דקות.
3.
מוסיפים את השום ומבשלים דקה אחת בלבד, כדי שהשום יתרככך מעט אבל לא יישרף.
מוסיפים את החומץ הבלסמי ומערבבים .
4.
מחלקים את עלי הארוגולה לצלחות אישיות (או בקערה אחת גדולה), ומעל מניחים מתערובת הפטריות החמה , כולל הנוזלים שהצטברו במחבת.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!