
4
מנות
10 דק'
30 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
במקום קרוטונים, בחרנו להוסיף את כדורי הפלאפל כקראנץ' מעניין לסלט שלנו. ולא סתם פלאפל, אלא כזה שמקבל טוויסט מודרני ומעניין עם עגבניות מיובשות שמוסיפות בטעם.
מצרכים
- 1 כוס גרגרי חומוס יבשים, מושרים במים קרים למשך הלילה, מסוננים
- שמן זית כתית מעולה לטיגון עמוק
- 1 בצל צהוב קטן, קצוץ גס
- 3 שיני שום, קצוצות גס
- 1/2 כוס עגבניות מיובשות
- 1/2 כוס עלי בזיליקום טריים
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור טרי
- 4 כוסות עלי בייבי ירוקים מעורבים
- 1 כוס עגבניות שרי, חצויות
- 1 מלפפון, פרוס
- 1/4 כוס טחינה
- 1/4 כוס מים
- 2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
מוסיפים את שמן הזית לסיר בינוני ומחממים על חום בינוני-גבוה.
במעבד מזון, טוחנים את הבצל והשום ב-4 עד 5 פולסים. מוסיפים את העגבניות המיובשות והבזיליקום וטוחנים ב-4 עד 5 פולסים נוספים.
מוסיפים את גרגרי החומוס, המלח והפלפל וטוחנים עד שהתערובת קצוצה דק.
יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ ומניחים בצד.
כשהשמן מגיע ל-175 מעלות צלזיוס, מטגנים 3 עד 4 כדורים בכל פעם למשך 3 דקות, עד שהם זהובים.
מוציאים ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.
בינתיים, טורפים יחד טחינה עם מים ומיץ לימון, ומתבלים במלח לפי הטעם.
להרכבה, מסדרים את עלי הבייבי, עגבניות השרי והמלפפונים על מגש גדול. מניחים מעל את כדורי הפלאפל החמים ומזליפים מעל את רוטב הטחינה.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!