האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

סלט פנצנלה עם שאריות חלה

4-6 מנות

זמן הכנה:
15 דק'
זמן הכנה כולל:
25 דק'

רמת קושי: קלה

חלבי

המתכון הקלאסי של "קוצ'ינה פוברה" ( Cucina Povera ), שזה באיטלקית "המטבח העני" , שם שום מאכל לא מתבזבז, מקבל טוויסט יהודי עם שימוש בחלה שנשארה לכם משבת במקום כיכר הלחם האיטלקי המסורתי.

מצרכים

  • 3 כוסות שאריות חלה חתוכה לקוביות גדולות
  • 1/4 כוס ועוד 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 3 עגבניות, חתוכות לקוביות
  • 1 שן שום, פרוסה דק
  • בצל סגול אחד, פרוס דק
  • מלפפון אחד, ללא גרעינים ופרוס
  • 1 כוס עלי בזיליקום טריים, קרועים
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

 

2.

מניחים את קוביות החלה בתבנית, מזלפים 2 כפות שמן זית וקולים במשך 5–10 דקות, עד להזהבה קלה.

 

3.

שמים חומץ בלסמי בקערה גדולה, מוסיפים עגבניות ושום, מערבבים ומשרים למשך 5 דקות.

 

4.

מוסיפים את הבצל והמלפפון ומערבבים עם תערובת העגבניות והחומץ.

 

5.

מוסיפים 1/4 כוס שמן זית ומערבבים. מוסיפים את קוביות החלה, עלי הבזיליקום הקרועים, מלח ופלפל, ומערבבים בעדינות. מגישים מיד.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סלט חלומי כשמו כן הוא

סלט פלאפל עם עגבניות מיובשות

סלט ניסואז

סלט ירקות קצוץ עם שאריות בריסקט

סלט מנגו, קינואה ושעועית שחורה

סלט פטריות חמות

סלט קיסר עם סלמון צרוב

סלט חלומי ופטריות

סלט עוף וירקות עם רוטב עגבניות מיובשות

סלט סטייק דרום-מערבי עם רוטב אבוקדו וכוסברה

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן