
4-6 מנות
זמן הכנה:
15 דק'
15 דק'
זמן הכנה כולל:
25 דק'
25 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
המתכון הקלאסי של "קוצ'ינה פוברה" ( Cucina Povera ), שזה באיטלקית "המטבח העני" , שם שום מאכל לא מתבזבז, מקבל טוויסט יהודי עם שימוש בחלה שנשארה לכם משבת במקום כיכר הלחם האיטלקי המסורתי.
מצרכים
- 3 כוסות שאריות חלה חתוכה לקוביות גדולות
- 1/4 כוס ועוד 2 כפות שמן זית
- 1/4 כוס חומץ בלסמי
- 3 עגבניות, חתוכות לקוביות
- 1 שן שום, פרוסה דק
- בצל סגול אחד, פרוס דק
- מלפפון אחד, ללא גרעינים ופרוס
- 1 כוס עלי בזיליקום טריים, קרועים
- מלח ים
- פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
1.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2.
מניחים את קוביות החלה בתבנית, מזלפים 2 כפות שמן זית וקולים במשך 5–10 דקות, עד להזהבה קלה.
3.
שמים חומץ בלסמי בקערה גדולה, מוסיפים עגבניות ושום, מערבבים ומשרים למשך 5 דקות.
4.
מוסיפים את הבצל והמלפפון ומערבבים עם תערובת העגבניות והחומץ.
5.
מוסיפים 1/4 כוס שמן זית ומערבבים. מוסיפים את קוביות החלה, עלי הבזיליקום הקרועים, מלח ופלפל, ומערבבים בעדינות. מגישים מיד.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!