האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

סלט קינואה שחורה

4

מנות

זמן הכנה:
18 דק'
זמן הכנה כולל:
30 דק'

רמת קושי: קלה

בשרי

הצבעים העזים של המנה הזו תואמים לטעמים שלה! המתכון הזה מצוין גם אם אתם רוצים להשתמש עם שאריות עוף שיש לכם. אל תהססו להשתמש בקינואה בכל צבע שתרצו, אני פשוט חושבת שהשחורה ממש מגניבה! אם לא מצאתם קינואה שחורה, אפשר להשתמש באורז שחור או קינואה רגילה – הטעם יהיה כמעט זהה, רק לא עם צבע כזה חזק… אם אתם רוצים להגיש את הסלט כתוספת או אופציה צמחונית, אפשר להכין ללא העוף. פטריות שימג'י הן פטריות יפות וייחודיות שהטעמים שלהן מתחזקים בבישול. אם לא מצאתם אותן, אפשר להשתמש בכל סוג פטריות אחרות במקום!

מצרכים

  • 1 כוס קינואה שחורה (או בכל צבע אחר)
  • 4 חזה עוף, דק מאוד
  • 3 כפיות אבקת שום
  • 2 כפיות מלח
  • 1 רימון, גרגרים
  • 1 קופסה פטריות שימג'י
  • 4 בצל ירוק קצוצים
  • 1/2 כוס חומץ בלסמי
  • 2 כפות ריבת פטל / או דבש
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף פלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה גס (אופציונלי)

אופן ההכנה

1.

שוטפים את הקינואה.

מוסיפים את הקינואה ו-2 כוסות מים לסיר בינוני על חום גבוה ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים עד שהקינואה רכה ורוב הנוזלים נספגו, כ-15 עד 20 דקות.

2.

מחממים מחבת גריל על חום גבוה.

משרים את העוף עם 1 כף שמן זית, אבקת שום וחצי מכמות המלח, ומניחים על מחבת הגריל.

3.

צולים 3 דקות מכל צד.

 

4.

מסירים את העוף מהמחבת ומוסיפים את הפטריות לאותה המחבת למשך 1-2 דקות, עד שהן מזהיבות.

5.

שמים את שאר שמן הזית והמלח בקערת הגשה גדולה. מוסיפים את החומץ והדבש (או ריבת פטל) וטורפים היטב עם מזלג. מוסיפים את הקינואה ומערבבים היטב.

6.

מוסיפים את העוף, הפטריות, הרימון, הבצלים הירוקים (וכוסברה אם משתמשים) למעלה ומערבבים רק לפני ההגשה.

מתכונים נוספים

צלפים מטוגנים

גזרים קלויים במייפל עם גבינת עיזים

חציל קלוי עם קייל וקוסקוס

סלט תפוחי אדמה ישראלי

פלפלים קלויים

סלט כוסמת ופטריות

סלט פלפלים קלויים ולבבות דקל

סלט אבוקדו

טרטר סלמון מעושן

סלט שעועית ירוקה ואגוזי מלך

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן