
6
מנות
זמן הכנה:
10 דק'
10 דק'
זמן הכנה כולל:
15 דק'
15 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
הסלמון הוא הדג הכי פופולארי בארה"ב, ויש לכך סיבות טובות. סלמון הוא דג מלא בטעם, קל להכנה, ועשיר באומגה 3, המועילה לבריאות המח והלב.
מצרכים
סלמון צרוב
- 900 גרם פילה סלמון, חתוך ל-6 חתיכות
- מלח גס
- פלפל שחור טחון טרי
רוטב קיסר
- 2 שיני שום, כתושות
- מיץ מ 1/2 1 לימון
- 1/2 1 כפית רוטב סויה
- 1/2 1 כפית חרדל דיז'ון
- 3 כפות מיונז לייט
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור טחון טרי
סלט
- 3 לבבות חסה רומית, קרועות לחתיכות קטנות
- 1 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
- פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
1.
סלמון צרוב: מרססים מחבת גריל עם מעט שמן ומחממים על אש גבוהה.
מתבלים את הסלמון במלח ופלפל.
2.
כשהמחבת חמה מאד, צורבים את הסלמון במשך 5-6 דקות על כל צד, או עד שמוכן.
3.
רוטב קיסר: מערבבים ביחד בכלי קטן את כל מרכיבי הרוטב.
4.
הרכבת הסלט: מניחים את החסה והפרמז'ן בקערה גדולה, שופכים רוטב לפי הטעם ומערבבים.
מחלקים את הסלט ל-6 צלחות, ומעל כל מנה מניחים פרוסת סלמון ומפזרים פלפל שחור.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר