
3
מנות
15 דק'
45 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
המתכון הזה דומה מאוד לסלט העוף הרומני של סבא וסבתא שלי. הם היו מוסיפים קוביות עוף מבושל (בדרך כלל שאריות עוף ממרק ) בנוסף או במקום תפוחי האדמה.
טיפ! שימוש בכף או שתיים מהנוזל של שימורי מלפפון חמוץ הוא דרך מהירה וקלה לתבל את הרוטב. שימו לב שהטעם הוא נוכח וחזק, ולכן כדאי להתחיל בכף אחת ולטעום לפני שמוסיפים את השנייה, אם רוצים.
מצרכים
- 1 כוס מיונז רגיל או לייט
- 1/2 כפית פפריקה, ועוד קורט לתיבול
- 1-2 כפות מים משימורי מלפפון חמוץ
- 4 תפוחי אדמה גדולים עם קליפה אדומה, במשקל כ-800 גרם, קלופים ומבושלים
- 1 גזר בינוני, קלוף ומבושל
- 2 ביצים קשות
- 4 מלפפונים חמוצים בינוניים, חתוכים לקוביות
- 1/4 כוס אפונה קפואה, מופשרת (אופציונלי)
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
מערבבים את המיונז, פפריקה ומי חמוצים בקערה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
לאחר שתפוחי האדמה, הגזר והביצים התקררו לחלוטין מהבישול, חותכים אותם לקוביות. מניחים בקערה יחד עם החמוצים והאפונה.
מוסיפים את רוטב המיונז ומערבבים בעדינות כך שכל המרכיבים יכוסו באופן אחיד.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ובקורט פפריקה נוסף.
מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר.
אחסון: בכלי אטום במקרר עד ל – 3 ימים.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!