
8
מנות
20 דק'
1 שעות
רמת קושי: קלה
חלבי
לביבות תפוחי אדמה מקבלות שדרוג אלגנטי במתכון הזה עם גבינת ברי נמסה ואגסים מבושלים. מושלם לארוחת צהריים, מתאבנים או בראנץ'.
מתחילים עם מתכון בסיסי ללביבות תפוחי אדמה, ואז מוסיפים אגסים מבושלים וגבינת ברי או גבינה מיושנת איכותית אחרת.
מצרכים
- 2 כוסות יין אדום יבש
- 1/4 כוס סוכר
- 1 מקל קינמון
- 1/2 כפית גרגרי פלפל שחור שלם
- רצועה עבה של קליפת תפוז
- 1 כוכב אניס
- 4 אגסים, קלופים
- 16 לביבות תפוחי אדמה (לינק למעלה למתכון)
- 8 פרוסות גבינת ברי או גבינה מיושנת איכותית אחרת
- 4 אגסים מבושלים
אופן ההכנה
אגסים מבושלים: מביאים לבעבוע עדין בסיר את היין, הסוכר, מקל הקינמון, גרגרי הפלפל השחור, קליפת התפוז, כוכב האניס והאגסים. מבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות.
מכבים את האש ומאפשרים לאגסים להתקרר בנוזל הבישול.
מאחסנים את האגסים בנוזל למשך הלילה. שומרים את נוזל הבישול במקרר לשימוש עתידי.
חותכים את האגסים לרבעים ומשאירים את הליבה.
הרכבה: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מסדרים פרוסות גבינה על הלביבות ומעליהן מניחים פרוסות אגסים. אופים בתנור במשך 10 דקות, עד שהגבינה נמסה והלביבות מתחממות.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!