
8
מנות
20 דק'
32 דק'
רמת קושי: קלה
בשרי
המנה הזו מתאימה לחנוכה, לארוח חגיגי או כמתאבן בכל יום. מתחילים עם מתכון בסיסי ל לביבות תפוחי אדמה ואז מוסיפים את מילוי כדורי ההודו והרוטב.
כדורי בשר נוטים להתייבש בתהליך הבישול כאשר הבשר מתכווץ ומשחרר את הנוזלים. כדי למנוע זאת, משתמשים בתערובת פירורי לחם ונוזלים, אשר לא רק משמשת כקושר, אלא גם "מפריעה" לבשר להתכווץ ולסחוט את המיצים.
ניתן להחליף את פירורי הלחם פנקו בשיבולת שועל או באורז מבושל .
מצרכים
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות יין לבן
- 1/4 כוס פירורי לחם פנקו
- 2 חלמוני ביצה
- 2 כפות עשבי תיבול טריים קצוצים, כמו פטרוזיליה , בזיליקום וטימין
- 450 גרם הודו טחון
- 2 כפיות זרעי שומר, קלויים וכתושים
- 2 שיני שום, מגורדות
- קורט פתיתי צ'ילי חריף
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף שמן זית
- 2 שיני שום, מגורדות
- קורט פתיתי צ'ילי חריף
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כוס מחית עגבניות
- 1 כפית מלח גס
- 16 לביבות תפוחי אדמה
- 8 כדורי בשר
- רוטב עגבניות חריף
אופן ההכנה
כדורי הודו: בקערה גדולה מערבבים שמן זית, יין, פירורי לחם פנקו, חלמוני ביצה ועשבי תיבול. מניחים בצד.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מברישים שמן זית על תבנית אפייה נוספת.
מוסיפים את ההודו הטחון, זרעי השומר, השום, פתיתי הצ'ילי, המלח והפלפל לקערה עם התערובת . בידיים רטובות מערבבים בעדינות את התערובת עם מרכיבי כדורי הבשר. יש להימנע מערבוב יתר כדי לשמור על רכות הכדורים.
בעזרת כף גדולה או כף גלידה, יוצרים כדורי בשר שווים בגודלם, מגלגלים ומניחים על התבנית המרופדת.
מכניסים את התבנית המשומנת לתנור המחומם למשך 5 דקות.
מעבירים את כדורי הבשר לתבנית המשומנת המחוממת ומחזירים לתנור כדי להמשיך לבשל ולהשחים אותם. מבשלים במשך 7 דקות.
רוטב עגבניות חריף: בסיר קטן מחממים שמן זית על אש בינונית.
מוסיפים את השום, פתיתי הצ'ילי, הפלפל השחור ורסק העגבניות ומערבבים. נותנים לתערובת להתבשל במשך דקה אחת. מוסיפים את מחית העגבניות והמלח.
מביאים את הרוטב לבעבוע עדין ומבשלים במשך 3 דקות. מגישים מעל כדורי הבשר או לצידם.
הרכבה: מניחים רוטב עגבניות חריף על כדורי הבשר ומניחים אותם בין שתי לביבות ליצירת סליידרים
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!