
8
מנות
10 דק'
30 דק'
רמת קושי: קלה
בשרי
סטייק ריביי (אנטריקוט) עסיסי פוגש לביבה קריספית ומלוחה, והתוצאה משגעת! מנה מושלמת לערב לביבות ובמשך כל השנה.
מתחילים עם מתכון בסיסי ללביבות תפוחי אדמה ואז מוסיפים את הסטייק והרוטב. תוכלו לבקש מהקצב שלכם לפרוס את הסטייק, או להקפיא חלקית את הבשר ולפרוס אותו בעצמכם בעזרת סכין חדה מאוד.
מצרכים
- 1/2 כוס קטשופ
- 2 כפות רוטב סויה
- 1/2 כוס ציר בקר
- 1 כף חומץ תפוחים
- 1 כף חרדל חריף
- 1 כפית רוטב חריף
- 1 כף סוכר חום כהה
- שמן זית
- 1 בצל סגול גדול, חתוך לרצועות דקות
- 1 כוס פטריות פרוסות
- 3 שיני שום, כתושות
- 450 גרם אנטריקוט (ריביי), פרוס דק מאוד
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי
- 16 לביבות תפוחי אדמה (לינק למתכון למעלה)
- סטייק
- רוטב סטייק
אופן ההכנה
רוטב: מביאים לבעבוע עדין בסיר קטן על אש בינונית את הקטשופ, רוטב הסויה, ציר הבקר, חומץ התפוחים, החרדל, הרוטב החריף והסוכר החום. מבשלים תוך ערבוב עד שהרוטב מסמיך מאוד, כ-10 דקות.
סטייק: מחממים תנור ל-200 מעלות.
מחממים מחבת כבדה עם מעט שמן זית על אש גבוהה.
מקרמלים את הבצל במחבת עד שהוא מזהיב היטב.
מוסיפים את הפטריות וממשיכים לבשל עד שהפטריות מזהיבות גם הן.
מחממים את הלביבות בתנור שחומם מראש.
בינתיים, מוסיפים את השום והבשר הפרוס דק למחבת. מבשלים תוך ערבוב מתמיד עד שהבשר מגיע למידת עשייה מדיום-רייר, כ-3–5 דקות.
הרכבת הסליידרס: מניחים את הבשר על הלביבות ומעליהם יוצקים את רוטב הסטייק, וסוגרים עם לביבה נוספת.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!