
6
מנות
זמן הכנה:
7 דק'
7 דק'
זמן הכנה כולל:
37 דק'
37 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
7 דקות הכנה בלבד ויש לכם מנה מרשימה, שטעימה לא פחות מהניראות שלה. ניתן להשתמש במתכון הזה לסירופ רימונים ביתי או בסירופ קנוי.
מצרכים
- 900 גרם סלמון, עם העור
- מיץ מ-1 לימון
- 2 כפיות סומאק
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 1 כף שמן זית כתית מעולה
- 2 כפות סירופ רימונים
- מלח גס
- פלפל שחור
- לעיטור (לא חובה):
- 4 לימונים, חצויים
- גרגרי רימון
- עלי נענע
אופן ההכנה
1.
מחממים תנור ל-175 מעלות.
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומניחים את הסלמון בתבנית כשהעור כלפי מטה.
2.
בקערה קטנה טורפים יחד מיץ לימון, סומאק, שום, שמן זית, סירופ רימונים, מלח ופלפל.
3.
מברישים את הזיגוג על הסלמון.
4.
אופים ב-175 מעלות במשך 25-30 דקות, או עד שהסלמון מוכן.
5.
צורבים את חצאי הלימונים במחבת בינונית על אש גבוהה, כשהחלק החתוך כלפי מטה, למשך 5 דקות או עד שהם משחימים יפה.
6.
מגישים את הסלמון חם או בטמפרטורת החדר, מקושט בגרגרי רימון, עלי נענע ולימונים צרובים.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר