האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

סלמון על מצע עדשים שחורות עם גזר ורוטב חרדל קרמי

4

מנות

זמן הכנה:
15 דק'
זמן הכנה כולל:
45 דק'

רמת קושי: קלה

חלבי

עדשים שחורות עשירות בברזל, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון!

מצרכים

  • 3 כפות שמן זית , מחולקות
  • 2 שאלוטים, קצוצים דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 4 גזרים, קלופים וחתוכים למקלות
  • 2 כוסות עדשים שחורות מבושלות
  • 1 כפית מלח גס
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 680 גרם פילה סלמון, ללא עור, חתוך ל-4 פילטים
רוטב חרדל קרמי
  • ½ כוס שמנת חמוצה
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כף חרדל גרגרים
  • גרידת לימון ומיץ מלימון אחד (לפי הטעם)

אופן ההכנה

1.

מחממים 2 כפות שמן במחבת עמוקה על חום גבוה.

2.

מוסיפים את השאלוטים ומבשלים עד שהם מתרככים, כ-5 דקות.

3.

מוסיפים את השום והגזרים ומטגנים עד שהתחילו להשחים מעט, כ-10 דקות.

4.

מוסיפים את העדשים, מערבבים עד שהן מתחממות, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

מעבירים לקערה, מכסים ושומרים בצד.

 

5.

מנגבים את המחבת. מייבשים את פילה הסלמון עם מגבות נייר ומתבלים במלח ופלפל.

6.

מחממים את כף השמן הנותרת במחבת על חום גבוה.

7.

כשהשמן חם, מניחים את הסלמון עם העור כלפי מטה.

מבשלים עד שהדג משתחרר מתחתית מתחתי המחבת בקלות, כ-5 דקות.

8.

הופכים את הסלמון ומבשלים עוד 1–2 דקות לעשייה בינונית או לפי העדפתכם.

 

9.

רוטב: טורפים יחד שמנת חמוצה, חרדל, גרידת לימון ומיץ לימון.

10.

מגישים את העדשים עם הסלמון מעל והרוטב בצד.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סלמון ברימון וסומאק עם לימונים צרובים

פסטה פאייה במחבת אחת

טרטר טונה עם קריספי וון-טון בדבש ושומשום

דג מושט בתיבול מושלם

גפילטע פיש (קרפיון ממולא)

החריימה של האשכנזים

דג סלמון חגיגי ברוטב ויניגרט תפוזים

בלילת טמפורה

סופגניית סלמון מעושן

סופגניית טונה ונבטי אלפלפא

תגובות

  1. מרים מנדלוביץ14:0814/02/2025
    תודה! איך מבשלים את העדשים השחורות? האם צריכות השריה? האתר עשיר מאוד
    • מערכת מניו00:2516/02/2025
      שלום מרים! עדשים שחורות לא חייבות השריה, אבל שטיפה טובה תחת מים זורמים מומלצת. לבישול, מכסים אותן במים (בערך פי שניים מכמות העדשים), מביאים לרתיחה, ואז מבשלים על אש נמוכה כ-20–25 דקות עד שהן רכות אך שומרות על צורתן.

הוספת תגובה

דילוג לתוכן