
4
מנות
15 דק'
45 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
עדשים שחורות עשירות בברזל, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון!
מצרכים
- 3 כפות שמן זית , מחולקות
- 2 שאלוטים, קצוצים דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 4 גזרים, קלופים וחתוכים למקלות
- 2 כוסות עדשים שחורות מבושלות
- 1 כפית מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי
- 680 גרם פילה סלמון, ללא עור, חתוך ל-4 פילטים
- ½ כוס שמנת חמוצה
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 1 כף חרדל גרגרים
- גרידת לימון ומיץ מלימון אחד (לפי הטעם)
אופן ההכנה
מחממים 2 כפות שמן במחבת עמוקה על חום גבוה.
מוסיפים את השאלוטים ומבשלים עד שהם מתרככים, כ-5 דקות.
מוסיפים את השום והגזרים ומטגנים עד שהתחילו להשחים מעט, כ-10 דקות.
מוסיפים את העדשים, מערבבים עד שהן מתחממות, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מעבירים לקערה, מכסים ושומרים בצד.
מנגבים את המחבת. מייבשים את פילה הסלמון עם מגבות נייר ומתבלים במלח ופלפל.
מחממים את כף השמן הנותרת במחבת על חום גבוה.
כשהשמן חם, מניחים את הסלמון עם העור כלפי מטה.
מבשלים עד שהדג משתחרר מתחתית מתחתי המחבת בקלות, כ-5 דקות.
הופכים את הסלמון ומבשלים עוד 1–2 דקות לעשייה בינונית או לפי העדפתכם.
רוטב: טורפים יחד שמנת חמוצה, חרדל, גרידת לימון ומיץ לימון.
מגישים את העדשים עם הסלמון מעל והרוטב בצד.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר