ספינג' מרוקאי של החיים

זמן הכנה

20 דק

זמן כולל

100 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

מצרכים

  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 4 כוסות קמח
  • 1/2 2 כוסות מים פושרים
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

1.

בקערה בינונית מערבבים בעזרת כף את הסוכר, שמרים, וקמח לתערובת אחידה.

2.

מוסיפים את המים הפושרים, מלח, וסודה לשתיה ומערבבים.

לשים היטב עד לקבלת עיסה חלקה (הבצק אמור להתקבל לא סמיך מאד אך גם לא דליל כמו של בלילת פנקייק).

3.

מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח (כשעה).

טיפ: ניתן להפתיח בקרבת מקור חום ואז זמן ההתפחה יתקצר בערך לחצי שעה.

4.

לקראת סוף ההתפחה, מחממים בסיר או במחבת לפחות 5 ס"מ שמן.

5.

בודקים שהשמן חם ע"י קיסם עץ יבש ונקי - אם נוצרות בועות קטנות מסביב לקיסם, סימן שהשמן כבר חם מספיק.

מרטיבים את הידיים במים (חובה! אחרת הבצק יידבק לידיים), לא מנגבים את הידיים אך מנערים את הטיפות כדי שלא יטפטפו לשמן (ואז השמן ישפריץ). יוצרים צורת טבעת מהבצק ומכניסים לשמן.

6.

מטגנים עד להזהבה.

בסוף הטיגון מוציאים את הספינג' למסננת ומעמידים אותו על צידו.

מתכונים נוספים

ציפוי וניל עשיר

דונאטס חלבי

סופגניית קרם בייגלה

סופגניית קקאו וגנאש חלב

סופגניית חמאת בוטנים ושבבי במבה

סופגניית שנטלי ותות מצופה שוקולד

סופגניית קרם לימון ומרנג

סופגניית קראנץ‘ שוקולד

סופגניית סלמון מעושן

סופגניית גבינת שום שמיר וריבת שרי

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן