
זמן הכנה
20 דק
זמן כולל
100 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
מצרכים
- 4 כפות סוכר
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 4 כוסות קמח
- 1/2 2 כוסות מים פושרים
- קורט מלח
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
1.
בקערה בינונית מערבבים בעזרת כף את הסוכר, שמרים, וקמח לתערובת אחידה.
2.
מוסיפים את המים הפושרים, מלח, וסודה לשתיה ומערבבים.
לשים היטב עד לקבלת עיסה חלקה (הבצק אמור להתקבל לא סמיך מאד אך גם לא דליל כמו של בלילת פנקייק).
3.
מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח (כשעה).
טיפ: ניתן להפתיח בקרבת מקור חום ואז זמן ההתפחה יתקצר בערך לחצי שעה.
4.
לקראת סוף ההתפחה, מחממים בסיר או במחבת לפחות 5 ס"מ שמן.
5.
בודקים שהשמן חם ע"י קיסם עץ יבש ונקי - אם נוצרות בועות קטנות מסביב לקיסם, סימן שהשמן כבר חם מספיק.
מרטיבים את הידיים במים (חובה! אחרת הבצק יידבק לידיים), לא מנגבים את הידיים אך מנערים את הטיפות כדי שלא יטפטפו לשמן (ואז השמן ישפריץ). יוצרים צורת טבעת מהבצק ומכניסים לשמן.
6.
מטגנים עד להזהבה.
בסוף הטיגון מוציאים את הספינג' למסננת ומעמידים אותו על צידו.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!