
כ 20-25 עוגיות
15 דק'
1 שעות ו20 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
המתכון באדיבות האתר רחוב האמן ובאדיבות היוצרת ברוכי קופטייל
ברוכי קופטייל היא קונדיטורית, מתכונאית, ומעצבת אירועים.
עוגיות שוקולד מלוחות הטובות בעולם, שמוצאן המקורי הוא בפריז.
כשפייר הרמה, הקונדיטור העולמי מצרפת רקח את המתכון, הוחלט לקרוא להן עוגיות השלום העולמי בשל האמונה כי צריכה יומית של המעדן תביא לשלום העולמי.
הן נראות קטנות, פשוטות ותמימות אבל הן מסוכנות!!!
שילוב של שוקולד ומלח כמובן, איך לא, קטלני!
מצרכים
- 1/4 1 כוסות (175 גר') קמח
- 1/3 כוס (30 גר') אבקת קקאו משובח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 160 גר' חמאה רכה, בטמפ' החדר
- 2/3 כוס (120 גר') סוכר חום בהיר
- 1/4 כוס (50 גר') סוכר
- 1/2 כפית מלח פלור-דה-סל או מעט פחות מכפית מלח שולחן רגיל
- 1 כפית תמצית וניל
- 150 גר' שוקולד מריר 70% קצוץ לחתיכות קטנות
אופן ההכנה
מנפים ביחד קמח, קקאו ואבקת אפייה.
מערבבים חמאה במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת קרם חלק.
מוסיפים לחמאה את שני סוגי הסוכר ומקציפים (קרמאז'), מוסיפים תמצית וניל ומלח ומקציפים.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח, קקאו ואבקת האפייה. מערבבים רק עד לקבלת גושי בצק.
מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים עד לקבלת בצק קרוב לאחיד. מומלץ לערבב כמה שפחות.
אוספים את הבצק לגוש אחיד, מחלקים לשני חלקים ויוצרים מכל חלק גליל. מומלץ שקוטר הגליל יהיה 3.5 - 4 ס"מ.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
מחממים תנור ל 170 מעלות וחותכים את גלילי העוגיות לדסקיות ברוחב 1 ס"מ, אם הן מתפרקות מצמידים בחזרה עם הידיים.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, יש להקפיד על מרווח בין העוגיות משום שהן מתרחבות.
אופים כ 12 דקות (תלוי בתנור). העוגיות תראנה לכם לא אפויות מספיק, אבל זה בסדר, הן מתקררות ומתקשות.
צילום: שושי סירקיס
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!