
12
יחידות
זמן הכנה:
15 דק'
15 דק'
זמן הכנה כולל:
35 דק'
35 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
העוגיות האלו התפרסמו בזכות המתכון המדויק שלהן, וזכו לתגובות נלהבות. אם עד עכשו חיפשתם את עוגיות השוקולד צ'יפס עם המרקם המושלם (ופרווה!) , הגעתם למקום הנכון. קיבלתי את המתכון מדבי גיסתי, ובגרסתן הראשונית הן מופיעות בספר המתכונים Second Helpings, Please. דבי מספרת שהיא מגישה אותן עוד לפני הארוחה, כי האורחים לא מסוגלים לחכות לקינוח כדי לטעום את העוגיות המהממות האלו:)
מצרכים
- 150 גרם מרגרינה
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר , דחוס
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 1/2 כוסות קמח
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 1/4 כפית מלח
- 280 גרם שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
1.
בקערת מיקסר מקרימים מרגרינה עם הסוכרים, ביצה, ותמצית הוניל עד לקבלת מרקם חלק. מניחים בצד.
2.
בקערה גדולה מערבבים את הקמח, סודה לשתיה, ומלח.
3.
מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת המרגרינה ומערבבים. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים עד לאיחוד.
4.
.מכדררים 10 כדורי בצק ומניחים על התבנית ברווחים של כ-2 ס"מ זה מזה , העוגיות יתרחבו באפיה (לחלופין, אפשר להניח ישירות 10 כפות גדושות בצק על כל תבנית). חוזרים על הפעולה גם עם התבנית השניה.
5.
אופים למשך 12 דקות או עד שהעוגיות יציבות במרכזן.נותנים לעוגיות להצטנן לפני שמורידים אותן מהתבנית.
טיפ: אם הבצק דביקי מעט , ניתן להניח במקרר לכמה דקות לפני שמכדררים.
קרדיט צילום: Jamie Geller