האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת גבינה דלת שומן

10

מנות

זמן הכנה:
15 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות ו15 דק'

רמת קושי: קלה

חלבי

עוגת הגבינה הלימונית הזו מוכיחה שאפשר ליהנות מקינוח קליל, טעים ומרשים – גם בגרסה דלת שומן. טעם לימוני מרענן, מרקם קרמי מושלם ורק 196 קלוריות למנה (בחילוק ל-10 מנות).

מצרכים

  • 3 קופסאות (225 גרם כל אחת) גבינת שמנת דלת שומן / לייט
  • 1 כוס שמנת חמוצה לייט
  • 1/2 1 כוסות תחליף סוכר
  • 3 ביצים
  • גרידה ומיץ מלימון גדול אחד
  • 1 כף תמצית וניל טהורה
  • קמצוץ מלח גס
  • 1 כוס קצפת לייט לעיטור (לא חובה)
  • 1–2 לימונים לקישוט

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-160 מעלות. מרססים תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ בתרסיס שמן ומניחים בצד.

2.

בקערת מיקסר מערבלים את גבינת השמנת והשמנת החמוצה עד שהתערובת חלקה ואחידה, כ-2 דקות.

3.

מוסיפים בהדרגה את תחליף הסוכר וממשיכים לערבל.

4.

מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך טריפה עד שהן נטמעות לחלוטין בבלילה.

5.

מוסיפים את גרידת הלימון, המיץ, הווניל והמלח, ומערבלים רק עד שהתערובת מתאחדת.

6.

יוצקים לתבנית ואופים במשך שעה עד שעה ורבע, עד שהמרכז כמעט מתייצב אך עדיין "רוטט" מעט.

7.

מצננים לחלוטין. מעבירים למקרר להתייצבות מלאה למשך לילה.

8.

מגישים כל פרוסה עם מעט קצפת וקישוט של גרידת לימון

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

עוגת גבינה יפנית

עוגת גבינה ישראלית

עוגת גבינה מופלאה

עוגת גבינה

עוגת גבינה פירורים קלאסית

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן